12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPSD se leapada de Nastase

PSD se leapada de Nastase

Consiliul PSD Bucuresti, desfasurat luni seara, in timp ce Nastase se zbatea sa scape de demisia fortata si de amenintarea cu excluderea din partid, a dezvaluit ura pe care o nutresc liderii fata de Nastase.
Pentru ca nu i-a pus candva in functii sau pentru ca nu le-a dat acces la “cascaval”, oamenii de rand, membrii simpli ai partidului, il urasc din toti rarunchii pe Nepotu' matusii Tamara, si nu de azi, de ieri, de cand a aratat ce bogatii ascunde in Zambaccian, ci de atunci de cand ei munceau pentru el si lipeau afise, iar el era scarbit de apropierea lor fizica.
“Coborati din jeep-uri, din acele case somptuoase cu tablouri, din Zambaccian, veniti si ne vedeti acolo unde lucram, in ce conditii lucram, sa ne vedeti cat ne este de greu! Noi suntem talpa, la noi veniti sa va milogiti din patru in patru ani sa va votam, dar va spunem ca, dupa cum se prezinta acum situatia, nu mai votam, o sa stam linistiti acasa sa vedem ce faceti fara noi!”, a spus liderul de sindicat de la Vulcan, membru la sectorul 5. Un altul, un anume Pandele, a spus si el ca alde Nastase si restul “si-au facut bani in conturi, dar pentru oameni n-au facut nimic! La noi in PSD n-au fost decat dispret si aroganta. Puneti-va pe voi, fratilor, sa candidati daca vreti sa castigam, sa candidam noi, oamenii simpli si onesti, nu-i mai lasati pe borfasii astia!”. Aceste discursuri crude rostite de la tribuna au smuls aplauze frenetice de la membrii PSD Bucuresti si chiar de la liderii organizatiei. Succes a avut in special Marian Vanghelie, primarul de la sectorul 5, care le-a spus colegilor sai ca Nastase nu are curaj si ca partidul nu-l mai vrea. “Mie nu mi-a fost frica nici cand Adrian Nastase a vrut sa ma aresteze. M-am suspendat cand am avut probleme si m-am batut sa arat ca nu sunt vinovat”, a afirmat Vanghelie, comparandu-si curajul cu cel al lui Nastase. “Trebuie sa-i spunem o data in fata lui Nastase: domnule, ne-ati deranjat pentru ca: 1. nu ne-ati bagat in seama, 2. ati adus oameni din afara partidului si i-ati pus in functii, 3. puteati sa ne luati si pe noi in echipa dumneavoastra. Dom'le, ma asteptam si eu sa fie unul dintre noi in cabinetul lui Nastase de la Guvern, sluga, sa duca mapa, n-am vazut pe nimeni dintre noi sa duca mapa!”, a declarat Vanghelie, care a relatat cum cuplul Bittner-Petrache, prietenii lui Nastase, a condus PSD Bucuresti, unde a incercat sa-l impuna pe Gabriel Oprea presedinte, dar pentru ca n-a reusit l-a pus pe Mircea Ursache. In plus, a spus Vanghelie, Bittner si Petrache si-au numit oamenii in toate “descentralizatele” din Bucuresti, punand astfel mana pe toate fondurile si contractele bugetare.
Concluzia adunarii PSD Bucuresti a fost exprimata de Sorin Oprescu: “Ne aflam intr-o situatie sifilitico-fantastica!”. “Trebuie sa le spunem celor patati verde in fata: nene, mai lasa-ne si du-te!”, a conchis presedintele interimar al organizatiei Capitalei.

Prima decizie concreta: inceputul sfarsitului

Organizatia PSD sector 1 i-a retras ieri sprijinul politic lui Adrian Nastase. Rezultatul sedintei Biroului de Conducere al filialei a fost incert pana in ultima clipa, chiar inainte de a incepe anuntandu-se ca votul se amana pana saptamana viitoare. In cele din urma, Dan Tudorache, presedintele filialei, si membrii conducerii au votat propunerea de retragere a sprijinului politic, care a fost adoptata cu 10 voturi “pentru”, 3 “impotriva” si o abtinere. “Nu-l mai sustinem”, a spus Tudorache dupa vot. Acesta a explicat ca motivul pentru care organizatia sectorului 1 nu-l mai vrea pe Nastase in randurile sale este legat de faptul ca acesta “le-a fabricat dosare colegilor in mandatul 2001-2004 si acum le foloseste impotriva lor”. In plus, a aratat presedintele filialei, PSD trebuie sa renunte la presedintia Camerei Deputatilor pentru a arata ca este cu adevarat in opozitie. Sorin Oprescu, presedintele PSD Bucuresti, ii ceruse lui Tudorache sa supuna la vot subiectul Nastase pentru a veni cu un mesaj clar in sedinta de aseara a Comitetului Executiv al partidului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă