20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportPSD a lasat din brate presedintia Camerei

PSD a lasat din brate presedintia Camerei

Dupa ce si-a numarat zilele in functia de la Camera Deputatilor, in perioada in care se discuta in Parlament modificarea regulamentului pentru revocarea sa, Adrian Nastase mai face numaratoarea o data. Numai ca acum functia nu ii mai este amenintata numai de catre rivalii din Alianta PNL-PD, ci mai ales de catre propriul sau partid.
Surse din conducerea PSD ne-au declarat ca liderii partidului au purtat in ultimele zile discutii cu reprezentantii Aliantei pentru a negocia pozitia partidului in legatura cu presedintia Camerei Deputatilor. Interesant este ca aceste discutii se poarta pe doua paliere, respectiv intre Mircea Geoana si liderii liberali, iar de partea cealalta, intre Ioan Rus si “prietenii” sai de la PD, numitorul comun fiind dat de acceptul de principiu al pesedistilor in privinta renuntarii la Adrian Nastase. “Geoana ar fi de acord, in principiu, ca PSD sa renunte la presedintia Camerei, deoarece Mitrea nu ar vrea sa preia functia, prefera sa ramana secretar general, sa controleze partidul”, sustin sursele citate.
Acestea explica discutiile dintre liderii PSD si cei ai puterii printr-o manevra abila de “a scoate castanele din foc” cu mana celor de la Alianta: “Geoana si Mitrea stiu ca este greu sa-l convinga pe Nastase sa-si dea demisia si se tem sa-i retraga sprijinul politic si atunci arunca pisica in curtea Puterii”.
Grupul de la Cluj al lui Ioan Rus negociaza lucruri mult mai concrete, marsand pe dorinta PD de a prelua functia de presedinte al Camerei Deputatilor, alocata, dupa negocierile din Alianta, liberalilor. Dupa cum se stie, democratii aveau in ograda lor promisa sefia Senatului, insa dupa ce Curtea Constitutionala a dat sentinta favorabila pentru PSD, Vacaroiu nu mai poate fi clintit din functie. Asa ca PD si-a reorientat atentia catre presedintia Camerei. Unul dintre vicepresedintii PD ne-a relatat ca acest subiect a fost luat in discutie in ultima sedinta a Biroului Permanent al partidului, insa “exista un obstacol in ambitia lui Radu Berceanu de a fi sef la Senat”.
Potrivit vicepresedintelui democrat citat, grupurile de la Cluj din PD si din PSD l-ar sustine pentru functia de pre-sedinte al Camerei Deputatilor pe Ioan Oltean, fost ministru in guvernarea CDR.

Cele mai citite

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă