8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportProtocol intre PD si PNTCD contra vot pozitiv in PPE

Protocol intre PD si PNTCD contra vot pozitiv in PPE

Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat ieri, la Timisoara, ca partidul pe care il conduce isi va manifesta opozitia fata de acceptarea PD ca membru asociat in Partidul Popular European daca intre cele doua formatiuni nu va fi incheiat un protocol clar de colaborare. In aceasta saptamana, la Bruxelles, Biroul Politic al PPE a luat in discutie cererea democratilor ca partidul sa primeasca statut de membru-asociat.
Daca UDMR, care are, alaturi de PNTCD, acest statut, a votat favorabil, formatiunea condusa de Ciuhandu s-a abtinut, aratand ca democratii nu au respectat recomandarile popular-europenilor. Acestia cerusera PD sa intareasca relatiile de colaborare cu partidele romanesti care sunt deja in PPE. Biroul Politic al formatiunii europene a decis rediscutarea cererii democratilor romani peste doua luni, tot la Bruxelles.
Daca intre PD si UDMR exista colaborare, in schimb cu PNTCD discutiile bilaterale se poarta rar si fara nici un rezultat concret. Liderul democrat Sorin Frunzaverde s-a intalnit cu presedintele PNTCD la Bruxelles si l-a asigurat pe acesta ca discutiile privind viitoarele colaborari vor fi demarate in curand, fara a fixa insa o data concreta.
Ciuhandu a spus insa transant ca vrea ca partidul sau sa aiba liste comune cu PD la alegerile europene din primavara viitoare, dar si la alegerile locale si generale din Romania, din 2008. Mai mult, liderul taranist le cere democratilor sa condamne comunismul si sa sprijine parlamentar adoptarea Legii lustratiei. “In caz contrar, noi ne vom mentine opozitia fata de acceptarea Partidului Democrat ca membru-asociat al PPE”, ameninta Ciuhandu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă