Proiect: Angajații ar putea beneficia de cel puțin 25 de zile de concediu de odihnă anual, între care una dedicată zilei de naștere

Concediul de odihnă anual ar putea avea o durată minimă de 25 de zile, dintre care o zi să fie alocată sărbătoririi zilei de naștere a angajatului, în baza unui acord cu angajatorul, potrivit unei propuneri pentru modificarea Legii 53/2003 - Codul Muncii, depusă de mai mulți liberali la Senat.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

12.05.2017 - 21:31

Concediul de odihnă anual ar putea avea o durată minimă de 25 de zile, dintre care o zi să fie alocată sărbătoririi zilei de naștere a angajatului, în baza unui acord cu angajatorul, potrivit unei propuneri pentru modificarea Legii 53/2003 - Codul Muncii, depusă de mai mulți liberali la Senat, informează News.ro.

 Astfel, alineatul 1 al articolului 145 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii se modifică şi va avea următorul cuprins: „Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 25 de zile lucrătoare, din care o zi este pentru sărbătorirea zilei de naştere a angajatului, în baza unui acord între angajator şi angajat, dar şi cu respectarea prevederilor Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene”.

Potrivit expunerii de motive, „prezenta propunere legislativă chiar dacă pare la prima vedere ca fiind de un iz populist este necesară în contextul interpretărilor existente cu privire la concediile de odihnă şi a surmenajului, a suprasolicitării, dar şi a persoanelor din diferite companii multinaţionale sau chiar instituţii publice care lucrează în afara programului de muncă legal, chiar în timpul sărbătorilor legale sau religioase, precum şi de multe ori chiar în perioade de concediu de odihnă... totul pentru a visa pentru o bunăstare financiară ulterioară”.

Citiți textul integral aici.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...