9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportProcurorii, chemati sa guste si sa miroasa termopanele

Procurorii, chemati sa guste si sa miroasa termopanele

La o zi dupa ce Camera Deputatilor i-a dat castig de cauza blocand perchezitia in Zambaccian, Adrian Nastase a gasit ieri de cuviinta sa-i sfideze inca o data pe procurorii de la DNA, pe care i-a invitat oficial sa vina in Zambaccian sa-i guste si sa-i miroasa termopanele.
Nastase a anuntat intr-o conferinta de presa ca avocatul sau, Aurel Ciobanu, a depus la DNA o cerere prin care solicita ca un expert legal sa vina la apartamentul din strada Zambaccian “sa detalieze caracteristicile chimice, fizice si organoleptice ale acestora”, referindu-se la efectuarea unei expertize asupra tamplariei de termopan, parchetului, a obiectelor tehnico-sanitare incorporate in constructie.
In dictionarul explicativ al limbii romane scrie ca “organoleptic” este un termen folosit strict referitor la produsele alimentare si se refera la gustarea si mirosirea acestora. Deci Nastase a tinut in mod evident sa-si bata joc pur si simplu de procurorii de la DNA. In aceeasi cerere inaintata Directiei Nationale Anticoruptie Nastase spune ca se ofera el insusi sa puna la dispozitia procurorilor obiectele pe care acestia le cauta in dosarul Zambaccian, cu o conditie: sa i se precizeze despre ce obiecte este vorba. “Doresc sa-mi transmita lista obiectelor, clar descrise, cu toate atributele care servesc la indivi-dualizarea si identificarea lor, cum ar fi culoare, greutate, compozitie. Daca voi gasi aceste obiecte la mine in casa, le voi pune eu la dispozitia procurorilor”, a spus Adrian Nastase. Acesta este cercetat pentru luare de mita sub forma de obiecte in valoare de 100.000 dolari, importate din China, si sub forma de tamplarie din aluminiu si lemn cu geam termopan in valoare de 12 miliarde lei vechi. In scurta conferinta de presa organizata ieri Nastase a precizat ca el insusi “doreste incheierea cat mai urgenta a acestor proceduri si aflarea adevarului”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă