10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPresedintia: Geoana are sanse putine sa devina premier

Presedintia: Geoana are sanse putine sa devina premier

Consilierul prezidential Cristian Preda a declarat, joi, la postul de radio BBC, ca, in cazul in care motiunea de cenzura a PSD va fi adoptata de Parlament, sunt foarte putine sanse ca liderul social-democratilor, Mircea Geoana, sa devina premier, transmite Rompres.
'Daca PSD va accepta pana la urma ca partid sa introduca motiunea, atunci din doua, una: daca motiunea trece, sunt, evident, foarte putine sanse ca Mircea Geoana sa devina premier; daca motiunea nu trece, sunt, cred eu, foarte multe sanse ca Mircea Geoana sa nu mai fie presedinte al PSD-ului', a afirmat Cristian Preda.

 

In opinia consilierului prezidential, in acest moment, are loc, de fapt, 'o fragilizare a pozitiei lui Mircea Geoana, un apropiat al premierului Tariceanu'.
'Daca in urmatoarele saptamani PNL nu va face o mutare, nu va face un gest, este evident ca acest scenariu al PSD se va derula, fie ca vom asista in continuare la o epoca poate confuza, i-as zice, cum s-a mai intamplat in ultimele luni, in sanul PSD-ului, fie se va trece la masuri foarte dure impotriva actualului 'leadership', reprezentat de Geoana si, la nivelul Senatului si al Camerei, de Ion Iliescu si de Hrebenciuc', a spus consilierul prezidential.
Cristian Preda a explicat ca, daca se va ajunge la situatia formarii unui nou guvern si a numirii unui premier, presedintele poate sa aleaga pe cineva din Parlament sau din afara lui.

'Avem de altfel doi prim-ministri, in epoca postcomunista, care nu erau membri ai Parlamentului, care au fost luati din afara acestei institutii si chiar din afara partidelor: Nicolae Vacaroiu si Mugur Isarescu. In momentul desemnarii lor nu erau nici membri de partid, nu erau nici membri ai Parlamentului. Deci presedintele este liber sa aleaga, nu trebuie sa aleaga neaparat din partide, nu trebuie sa aleaga neaparat din parlament si, cu atat mai putin, de la varful acestor partide', a spus Cristian Preda.
Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a exprimat, joi, la Zalau, dorinta de a deveni prim-ministru dupa ce motiunea de cenzura care va fi initiata de PSD va fi adoptata de Parlament.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă