Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele Iohannis promite o "analiză profundă" a legii pensiilor speciale pentru parlamentari

Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat, miercuri, că după ce va primi legea pensiilor speciale pentru parlamentari va face "o analiză profundă".

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2015 - 12:54

Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat, miercuri, că după ce va primi legea pensiilor speciale pentru parlamentari va face "o analiză profundă". Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate. Parlamentul a votat, marţi, cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea şi voi face o analiză profundă", a declarat preşedintele Iohannis răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor prezenţi la Palatul Cotroceni.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, aceasta urmând să fie în funţie de numărul de mandate. De această indemnizaţie vor beneficia doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar, iar cei care au avut condamnări penale sunt excluşi de la această indemnizaţie. Potrivit calculelor, pentru un mandat de parlamentar, pensia este de aproximativ la 1.500 lei, pentru trei mandate este la peste 4.000 lei.

Reprezentanţii PNL au susţinut în plen respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea lui, mai scrie Mediafax.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...