9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPNL cere PD sa renunte macar la un ministru

PNL cere PD sa renunte macar la un ministru

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a avansat ieri conditii mai "blande" pentru reconcilierea cu PD. "Noi am asteptat din partea PD un semn de bunavointa. De exemplu, sa renunte macar la unul dintre cei trei ministri care au sfidat autoritatea primului ministru." Orban s-a ferit sa faca vreo nominalizare, totusi surse din partid afirmau ca unii lideri din aripa radicala tinteau, in primul rand, la schimbarea ministrului Monica Macovei.
Nici momentul restructurarii nu era foarte clar. Orban a avansat un nou termen pentru restructurarea guvernului – saptamana de dupa Paste, dar nu a exclus posibilitatea ca premierul sa se prezinte saptamana viitoare in Parlament cu un cabinet restructurat. El a spus ca restructurarea guvernului ar trebui sa afecteze "nu doar ministerele, ci si toate celelalte structuri ale administratiei centrale". In opinia lui, ar trebui odata cu restructurarea sa fie finalizata si strategia postaderare. Liberalii au avut, ieri dupa-amiaza, o noua runda de discutii  in cadrul partidului, urmata de noi discutii cu PD. Totusi, ieri dupa-amiaza intentiile lui Tariceanu nu erau cunoscute de catre colegii sai de partid.
Exista si posibilitatea amanarii unei decizii pana pe 4 aprilie, cand Curtea Constitutionala urma sa se pronunte in cazul Cioroianu si al suspendarii presedintelui. In cazul in care judecatorii de la Curte ar decide ca presedintele trebuie sa semneze propunerile de ministri inaintate de premier, demersul lui Tariceanu de restructurare ar fi mai simplu.
Premierul Tariceanu asteapta si intoarcerea din China a presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru a definitiva noua schema guvernamentala. Tariceanu i-a solicitat lui Olteanu sa isi scurteze vizita oficiala si sa se intoarca vineri la Bucuresti.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă