17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPC il loveste peste mana pe ministrul Olteanu

PC il loveste peste mana pe ministrul Olteanu

Dupa ce liderii PNL si PC s-au straduit sa infirme informatiile potrivit carora cele doua partide ar putea fuziona in curand, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat sambata, la Miercurea Ciuc, ca o fuziune intre Partidul National Liberal si Partidul Conservator ar fi de bun augur pentru o mai buna functionare a coalitiei si pentru simplificarea esichierului politic romanesc.
Olteanu crede acum ca Partidul Conservator se indreapta catre liberalism mai ales ca s-a afiliat structurilor liberale europene si a anuntat ca a primit semnale si din partea reprezentantilor PC ca incep sa ia in serios ideea unei posibile fuziuni cu PNL. Olteanu a mai afirmat ca in protocolul de alianta cu PD este prevazut faptul ca fiecare partid poate decide sa fuzioneze sau sa absoarba o alta formatiune politica.
“Sigur ca ii vom tine la curent permanent si pe colegii nostri in cazul in care acest proces va incepe, dar deocamdata este vorba doar de parerea mea personala, nu exista un proces demarat, nu exista nici macar o decizie in cadrul PNL ca dorim sa facem acest lucru, dar eu sunt unul care sustine ca este bine sa facem asta”, a spus Bogdan Olteanu, care a adaugat ca nu au existat inca discutii formale intre reprezentantii celor doua partide. “E clar ca ne indreptam catre o scena politica cu trei-patru partide, dintre care nu toate vor fi mari”…, a incheiat Olteanu.
Rapid, a doua zi chiar, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, s-a grabit sa-l contrazica pe Bogdan Olteanu privind eventuala fuziune PNL-PC. El a afirmat ca, din punctul de vedere al conservatorilor, nu exista proiecte care sa vizeze fuziuni sau absorbtii prin care "PC sa-si piarda identitatea”. Identitate pe care totusi inca o mai cauta. “Putem discuta de colaborari, de sprijin punctual cu partidele din coalitie, dar sub nici o forma nu este vorba de vreun proiect sau sa existe discutii care sa vizeze fuziunea sau absorbtia Partidului Conservator”, a respins el oferta liberala.
Potrivit purtatorului de cuvant al PC, tema principala a reuniunilor de sambata ale forurilor de conducere ale partidului a fost constituita de probleme organizatorice, conservatorii propunandu-si ca pana la sfarsitul anului sa depaseasca cinci la suta din intentiile de vot ale electoratului, din estimarile lor, formatiunea aflandu-se acum in jurul a trei procente. Aceasta, in ciuda tuturor sondajelor de opinie ce plaseaza PC in jurul procentului de 1%.

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă