10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPatru stampile electorale. In plus sau in minus?

Patru stampile electorale. In plus sau in minus?

Prefectul de Cluj, Alin Tise, a sesizat Politia in legatura cu gasirea in biroul fostului secretar general al Prefecturii a unor stampile folosite in campania electorala din anul 2004. Tise a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca stampilele au fost descoperite de noul subprefect, Cynthia Curt, in momentul preluarii actelor si a documentelor din biroul fostului secretar general, Silviu Hentz, care a murit anul trecut in urma unui atac de cord. “In cursul acestei operatiuni, intr-unul din sertarele biroului au fost descoperite o tusiera si patru stampile electorale, una purtand mentiunea “Votat”, una “Anulat”, ambele apartinand Circumscriptiei electorale nr. 13, judetul Cluj, celelalte doua fiind stampile rotunde ale Birourilor electorale ale Circumscriptiei nr. 40 – Garbau si ale Circumscriptiei nr. 63 – Poieni. Avand in vedere ca stampilele folosite la ultimul scrutin au fost predate in baza unor procese-verbale, conform reglementarilor Legii electorale, in mod categoric acestea nu aveau ce cauta in biroul fostului secretar general al Prefecturii”, a afirmat Tise.
El spune ca a dispus declansarea unor verificari pentru a stabili daca aceste stampile au fost pierdute sau au fost in plus. Potrivit acestuia, descoperirea stampilelor este o “chestiune grava”, care trebuie lamurita.
Fostul prefect de Cluj, Valentin Cuibus, care a ocupat functia in perioada alegerilor din anul 2004, a declarat ca nu isi explica cum au ramas acele stampile in sertarul biroului lui Silviu Hentz. “Stampilele trebuiau predate. Nu am primit la ora aceea nici o sesizare. Probabil stampilele au fost aduse de la cele doua comune ceva mai tarziu, iar Silviu Hentz a uitat sau a neglijat sa le mai predea. Exclud orice speculatii de frauda electorala”, a afirmat Cuibus. Nici magistratii care au facut parte din Biroul electoral de circumscriptie nu gasesc vreo explicatie. Ei isi declina orice raspundere si spun ca de gestionarea stampilelor folosite la vot s-a ocupat exclusiv comisia tehnica a Prefecturii Cluj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă