9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportOana Schmidt-Hăineală: Legea Big Brother este o necesitate

Oana Schmidt-Hăineală: Legea Big Brother este o necesitate

Fosta preşedintă a Consiliului  Suprem al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt-Hăineală a  vorbit, într-un interviu acordat pentru Ziare.com, despre problematica monitorizării europene, cazul Alina Bica, Legea Big Brother şi cartelele pre-pay.

“Este necesar să avem legi în acest domeniu (Legea Big Brother şi legea cartelelor pre-pay, n.red.), pentru a preveni şi combate fapte grave – cum ar fi cele de corupţie, actele de terorism şi criminalitate organizată, dar si alte infracţiuni, cum ar fi cele contra vieţii“ , a adăugat Schmidt-Hăineală.

în ceea ce priveşte cazul fostei şefe DOIICOT, Alina Bica, membra CSM a susţinut că "puternica nuanţă politică dată numirilor nu a fost benefică".

"Nu am făcut niciun secret că în cazurile d-nei Bica şi al d-lui Niţu am votat pentru un aviz negativ. Cred ca este responsabilitatea tuturor celor implicati în "lanţul" numirilor din parchete să evalueze extrem de atent persoanele propozabile, profilul lor psihologic, background-ul profesional şi să işi asume decizia şi consecinţele ei”, a spus Oana Schimdt-Hăineală.

Hăineală este de părere că justiţia din România se află la un standard ridicat  “dacă ne raportăm la principalii indicatorii de performanta", iar în lupta contra corupţiei  “avem performanţe remarcabile".

Totuşi, trebuie facută o distincţie între obligaţiile ce revin Justiţiei şi obligaţiile ce revin altor puteri, a arătat ea.

 “Din perspectiva Justiţiei, trebuie să facem proba faptului că o schimbare profundă de paradigmă s-a produs, ca valori, ca integritatea, corectitudinea, respectul faţă de profesie, faţă de cetăţeanul pe care Justiţia ca sistem îl serveşte şi faţă de actul de justitie în sine au fost internalizate la nivelul corpului magistratilor", a mai declarat, pentru Ziare.com, Oana Schmidt Hăineală.

Oana Schmidt-Hăineală a fost preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 2012-2013.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă