9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMotiune PC pe tema justitiei

Motiune PC pe tema justitiei

Partidul Conservator a demarat procedurile parlamentare privind strangerea de semnaturi pentru depunerea unei motiuni simple pe tema justitiei, a anuntat, astazi, intr-o conferinta de presa, deputatul conservator Sergiu Andon.

Documentul, intitulat "Minciuna – adevarul justitiei Macovei", se refera, potrivit lui Andon, la "rezultatele catastrofale privind reforma in justitie sub ministeriatul Monicai Macovei".

Motiunea acuza, in principal, lipsa reformei din domeniul justitiei.
"Inventariem si expunem Parlamentului si opiniei publice faptul ca ministrul justitiei nu a intreprins nimic fata de ceea ce a promis la inceputul mandatului sau, si anume reforma domeniului. La foarte scurta vreme, Monica Macovei s-a derogat de acest angajament, afirmand public ca lasa ca reforma sa fie facuta de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), vesnicul ei inamic", a motivat Andon.

Potrivit deputatului PC, CSM nu poate avea atributii de reforma, consiliul fiind doar garantul independentei puterii judecatoresti.

 

Deputatul PC accepta ca au existat defecte in sistemul justitiei, dar a apreciat ca "Monica Macovei a distrus justitia mai mult decat era".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă