16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Economiei: Oamenii nu mai au încredere în stat

Ministrul Economiei: Oamenii nu mai au încredere în stat

Ministrul Economiei, Costin Borc, a realizat o comparaţie între  România din perioada 1998-1999, când a fost consilier al premierului Radu Vasile, și România anului 2015. Astfel, ministrul a arătat că România este o țară „bine așezată” și „arată bine din punct de vedere macroeconomic”, însă oamenii nu mai au încredere în stat, potrivit Digi 24. 

„În 1998-1999 eram încă într-o fază romantică. În 2005 suntem o țară bine așezată, o țară din Uniunea Europeană, o țară membră a NATO. 2015 este un an în care, din punct de vedere macroeconomic, România arată bine. Nu suntem într-o criză, suntem departe de a fi într-o criză. Dar, din nefericire, pe parcursul acestor ani de tranziție, s-a pierdut foarte mult încrederea: încrederea în stat, încrederea în vecinul nostrul, în aproapele nostru. Iar lucrurile acestea erodează profund și economia”, a spus Costin Borc la Digi 24. 

Ministrul a precizat că una dintre provocările României din acest moment este egalizarea diferenţelor dintre regiuni. 

„Nu este suficient să avem câteva întreprinderi de vârf, cum este Dacia. Nu e suficient să avem niște clustere tehnologice în jurul Clujului sau la Brașov, la Sibiu”, a adăugat ministrul Economiei.

Borc a precizat că îl admiră pe premierul Radu Vasile. 

„Radu Vasile a fost un tip foarte profund”, un om care s-a trezit cu sarcina de a conduce Guvernul „într-un moment de criză profundă a României. În anul 1999, când el a plecat din Guvern, România lovise fundul și se îndrepta în sus”, a spus ministrul Economiei.

Printre realizările Guvernului Radu Vasile, Costin Borc, a enumerat închiderea Bancorex, restructurarea sectorului minier, privatizarea Bancpost, privatizarea BRD, punerea bazelor privatizării Dacia și a Băncii Agricole.  

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă