12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMiercurea neagra la PSD

Miercurea neagra la PSD

Purtatorul de cuvant a pus demisia pe masa

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu (foto), si-a anuntat ieri dimineata demisia din functia de purtator de cuvant si de presedinte al Consiliului de Integritate Morala a partidului. Fostul ministru de Justitie si-a justificat gestul, la nivelul conducerii partidului, spunand ca “s-a saturat” de faptul ca diversi lideri ai PSD negociaza in toate directiile cu toate partidele, de la putere si din Opozitie, fara sa aiba mandat din partea conducerii sa faca asta. Picatura care a umplut paharul pentru Diaconescu a fost negocierea de catre Viorel Hrebenciuc a voturilor PSD pentru desemnarea de catre Parlament a candidatului PNL la sefia Curtii de Conturi, Ovidiu Ispir. Acesta este considerat de catre senatorul PSD vinovat pentru declansarea scandalului in care este implicata sotia sa, Mariana Diaconescu, fost vicepresedinte al EximBank, acuzata de abuz in serviciu. “E o chestiune de principiu”, ne-a declarat ieri Cristian Diaconescu, precizand ca acei lideri ai PSD care “negociaza tot felul de intelegeri” o fac fara acordul BPN al partidului si el nu mai accepta acest lucru. Insa, la cateva ore dupa ce senatorul si-a anuntat demisia, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala ordonanta privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, astfel incat Ispir nu a mai putut fi numit presedinte al institutiei. Deci a disparut si motivul supararii lui Diaconescu, acesta fiind aseara convocat de catre Mircea Geoana si Miron Mitrea la discutii, pentru a-l face sa se razgandeasca, fiind deja inregistrate proteste din partea unor filiale.

Daca nu a fost exclus, Ioan Timis a plecat de bunavoie

Deputatul Ioan Timis a declarat, ieri, ca paraseste PSD pentru ca acesta nu mai este partidul pentru care a luptat in campania electorala si face jocuri politice, "subterfugii pentru centre de putere din interiorul si exteriorul partidului”.
"PSD nu mai este partidul pentru care am luptat in campania electorala. PSD face jocurile politice, subterfugii pentru centre de putere din interiorul si exteriorul partidului. Deocamdata, stau deputat independent si apoi voi vedea in ce partid ma inscriu”, a declarat deputatul Ioan Timis. Presedintele organizatiei judetene Hunedoara a PSD, Victor Vaida, sustine ca deputatul Ioan Timis, care reprezinta judetul Hunedoara, avea datoria sa-l anunte ca paraseste PSD. "Noi, cei din Biroul Judetean al PSD, ne-am comportat corect fata de domnul deputat Timis si nu l-am dat afara din partid cand a facut declaratii referitoare la ruperea PSD, in urma cu cateva luni. Dar, el acum nu a fost corect si nu
ne-a anuntat ca pleaca din PSD”, a declarat Victor Vaida.

Grupul de la Cluj se mai gandeste daca-l sprijina pe Geoana

Seful Departamentului pentru Strategie si Reforma din PSD, senatorul de Cluj Vasile Dancu, cere conducerii centrale a partidului sa mareasca ritmul refor-melor. El a afirmat ca membrii social-democrati mai au mult de lucru pana cand vor reusi sa transforme formatiunea politica intr-una europeana, asa cum isi doresc si ardelenii din partid.
“Grupul de la Cluj si Mircea Geoana duc greul reformei in partid”, afirma Vasile Dancu.
Dancu a adaugat ca in prezent presedintele PSD, Mircea Geoana, se bucura de intregul sprijin al Grupului de la Cluj. Parlamentarul a spus ca daca ritmul reformelor nu il multumeste, acest lucru nu ii poate fi imputat doar lui Geoana, la fel ca si biro-cratizarea reformei. “Daca am fi fost mai realisti si mai solidari, poate ca si ritmul reformei ar fi fost altul”, a completat Dancu.
Senatorul clujean a afirmat, pe de alta parte, ca reformele din partid se afla in grafic, desi ardelenii din PSD ar fi vrut ca ritmul sa fie mai alert. Dancu, care a condus Ministerul Informatiilor Publice, a mai adaugat ca este prea devreme sa stabileasca daca membrii Grupului de la Cluj il vor sustine pe Mircea Geoana pentru functia de presedinte si la Congresul viitor. Si asta, pentru ca deocamdata nu exista o analiza a reformei profunde. Vasile Dancu promite ca va realiza o astfel de analiza inainte de alegerile pentru desemnarea conducerii centrale a social-democratilor.
Tot prea devreme ar fi, in opinia sefului Departamentului de Strategie si Reforma din PSD, sa stabileasca numele candidatului partidului la Presedintia Romaniei. Senatorul a explicat faptul ca a avansat ideea unui presedinte ardelean al tarii, intr-un interviu acordat unei gazete locale, doar ca polemica, pentru ca s-a suparat pe faptul ca seful statului, Traian Basescu, si premierul Calin Popescu-Tariceanu au declarat fiecare ca Autostrada “Transilvania” este doar un proiect regional, si nu unul de interes national.

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă