Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marius Oprea - avertizat din zona serviciilor secrete?!

Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Basescu, profesorii britanici Dennis Deletant si Tom Gallagher isi exprima ingrijorarea privind anumite amenintari pe care istoricul Marius Oprea le-ar fi primit din zona serviciilor secrete ...

Share

Gelu Trandafir 0 comentarii

16.06.2005 - 00:00
Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Basescu, profesorii britanici Dennis Deletant si Tom Gallagher isi exprima ingrijorarea privind anumite amenintari pe care istoricul Marius Oprea le-ar fi primit din zona serviciilor secrete romanesti. De asemenea, doi indivizi au cerut recent vecinilor sai din Brasov date despre persoanele cu care Marius Oprea intra in contact.
In scrisoarea adresata presedintelui Basescu, Dennis Deletant si Tom Gallagher spun ca au aflat cu "profunda ingrijorare" despre presiunile pe care le exercita in ultima vreme "unele zone ale serviciilor de informatii romanesti" asupra lui Marius Oprea. "Intelegem ca o echipa formata din doi ofiteri SRI i-au chestionat vecinii in legatura cu oaspetii pe care-i primeste la apartamentul sau din Brasov. El a primit si o amenintare cu moartea din partea unui general din SIE.
Un astfel de comportament al autoritatilor romane este incompatibil cu respectarea drepturilor omului" la care Romania s-a angajat in momentul aderarii la Consiliul Europei, NATO si in calitate de candidat la statutul de membru al UE, sustin cei doi profesori britanici.
Ei ii cer presedintelui Basescu "sa garanteze ca aceste abuzuri impotriva lui Marius Oprea inceteaza si ca cei responsabili de ele sunt trasi la raspundere".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...