10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii viseaza inghitirea PD

Liberalii viseaza inghitirea PD

Liberalii nu sunt de acord cu realizarea unei fuziuni cu PD pe baza doctrinei populare. Cel putin asa reiese din mesajele trimise de filiale la sediul central.
Pana ieri, la sediul central sosisera punctele de vedere de la 16 dintre filialele partidului. Previzibil, liderii judeteni au optat pentru pastrarea doctrinei liberale. Potrivit secretarului general al PNL, Dan Motreanu: “In principiu, toate aceste filiale sunt de acord ca este nevoie sa realizam fuziunea cu democratii, insa sustin in continuare, fara exceptie, ca noua formatiune rezultata in urma acestei actiuni trebuie sa ramana fidela valorilor liberale”. De asemenea, filialele sustin pastrarea denumirii PNL in denumirea viitorului partid.
La inceputul acestei saptamani, liderul democrat Emil Boc a prezentat un plan concret de realizare a fuziunii dintre liberali si democrati. Boc a propus ca fuziunea sa se realizeze pana pe 15 iulie 2006, iar noua formatiune sa adere la Partidul Popular European.
Liderii PNL au sustinut, insa, ca nu pot lua o decizie decat in momentul in care vor primi punctele de vedere ale tuturor organizatiilor judetene. Procesul de consultare pe tema fuziunii PNL-PD, declansat la nivelul organizatiilor judetene, urmeaza sa se finalizeze la sfarsitul saptamanii viitoare, cand se vor pronunta si celelalte filiale PNL. Pe baza acestora, Delegatia Permanenta a partidului va lua o decizie, pe 24 februarie. Insa este greu de crezut ca saptamana viitoare va aduce rasturnari spectaculoase ale situatiei. Interesant este ca, initial, liderii PNL si PD anuntasera ca prima etapa a discutiilor despre fuziune va fi dedicata aplanarii conflictelor din teritoriu. Insa, dupa recentul anunt al lui Emil Boc, liderii PNL au declansat procedurile de consultare, “sarind” peste etapa aplanarii conflictelor. Cum exista destule judete in care liberalii si democratii au avut neintelegeri, era greu de crezut ca in teritoriu se vor gasi prea multi suporteri liberali ai “planului Boc”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă