Lia Olguța Vasilescu: Proiecțiile Comisiei Europene, ale BERD și FMI privind economia României se dovedesc nerealiste

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a calificat drept „nerealiste” proiecțiile Comisiei Europene, ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, privind economia României.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

16.05.2017 - 23:36

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a calificat drept „nerealiste” proiecțiile Comisiei Europene, ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, privind economia României.

„Am văzut proiecții, nu numai cele ale Comisiei Europene, dar și ale FMI și BERD, care se dovedesc nerealiste. Chiar azi a venit Institutul Național de Statistică să spună că așa cum arată la ora actuală creșterea economică este chiar mai optimistă decât a prognozat-o Guvernul. Este de 5,7% față de nivelul anului trecut și cea mai mare din Uniunea Europeană. Pentru primul trimestru. Dar noi am luat toate aceste lucruri în calcul și iată că ceea ce se dovedește este mult mai optimist decât calculele noastre", a declarat Lia Olguța Vasilescu, la TVR1, întrebată despre atenționarea Comisiei Europene privind riscurile pe care le-ar putea aduce Legea salarizării unitare.

În acest context, ministrul Muncii a precizat că, de la începutul anului, au fost create 110.000 noi locuri de muncă și au apărut 13.000 de noi angajatori, semn că economia funcționează.

„Eu urmăresc săptămânal graficul locurilor de muncă nou înființate. De la începutul anului până acum avem 110.000 locuri de muncă în plus. Noi estimasem ca până la sfârșitul anului să ajungem la 220.000. Parlamentarii din Opoziție spuneau că suntem mult prea optimiști, de unde o să le scoatem? Iată că economia funcționează, se vede din toate cifrele și vestea și mai bună este că sunt 13.000 de noi angajatori, de firme noi care fac angajări, cu diferite obiecte de activitate", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Comisia Europeană (CE) și-a revizuit în scădere estimările pentru acest an referitoare la creșterea economiei românești și deficitul public și avertizează, totodată, că proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale. Conform previziunilor economice de primăvară publicate pe 11 mai de Executivul comunitar, economia românească ar urma să înregistreze un avans de 4,3% în 2017, sub estimările cuprinse în previziunile din iarnă care indicau o creștere a PIB de 4,4%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...