16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportJumatate din membrii CNA raman fara slujba

Jumatate din membrii CNA raman fara slujba

Mandatele a sase dintre cei 11 membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) vor expira anul acesta, printre ei aflandu-se si vicepresedintele Attila Gasparik, precum si Dan Grigore, Rasvan Popescu, Serban Pretor, Gabriela Stoica si fostul presedinte al CNA, Mircea Sorin Moldovan.
Attila Gasparik, vicepresedintele Consiliului, a fost numit membru al CNA de catre Senat pentru perioada 2000-2006. In noiembrie 2002 a fost ales vicepresedinte de ceilalti membri ai Consiliului. Dan Grigore a fost numit de Guvern, Mircea Sorin Moldovan de Camera Deputatilor (pentru perioadele 1996-2000 si 2000-2006), Rasvan Popescu de Presedintie, Serban Pretor de Senat, iar Gabriela Stoica de Camera Deputatilor.
In luna octombrie a anului 2003, durata mandatului membrilor CNA a fost prelungita de la patru la sase ani, prin Legea nr. 402/ 2003 privind modificarea si completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002. Mandatul presedintelui CNA, Ralu Filip, si cele ale membrilor Radu Teodorel, Cristina Trepcea si Emanuel Valeriu vor expira in 2008. Mandatul lui Grigore Zanc, ales in postul de membru CNA la sfarsitul anului 2004, va expira cel mai tarziu in 2010.
Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri si este numit de Parlament, la propunerea Senatului (trei membri), Camerei Deputatilor (trei membri), presedintelui Romaniei (doi membri) si Guvernului (trei membri).
Propunerile pentru noii membri trebuie inaintate birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului in termen de 15 zile de la data declansarii procedurii de numire. Birourile permanente trebuie sa inainteze propunerile comisiilor permanente de specialitate, in vederea audierii candidatilor in sedinta comuna.
In urma audierii, comisiile permanente de specialitate intocmesc un aviz comun pe care il prezinta in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Candidaturile se aproba cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă