Deputații au dat undă verde inițiativei cetățenești a Coaliției pentru Familie: Familia formată dintr-un bărbat și o femeie ar putea fi prevăzută în Constituție

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de români, a fost adoptată, marți, în plenul Camerei Deputaților.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2017 - 14:32

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de români, a fost adoptată, marți, în plenul Camerei Deputaților, potrivit Mediafax. Proiectul de modificare a Constituţiei a fost aprobat cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri, urmând să fie transmis Senatului.  Majoritatea deputaților USR, respectiv 15, au votat împotrivă.

Pentru a vedea cine sunt parlamentarii care au votat "pentru", puteți consulta acest link.

"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", potrivit propunerii de revizuire a Constituţiei adoptate de Camera Deputaţilor.

În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi. În fiecare cameră, iniţiativa de revizuire a Constituţiei se votează cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar dacă textele celor două camere sunt divergente se votează cu trei pătrimi în plenul reunit.

Majoritatea deputaților USR, respectiv 15, au votat împotrivă, șase deputați au votat pentru, trei deputați s-au abținut, iar doi nu au votat.

„Este oare modul în care o societate își definește familia important? Fără îndoială că DA. Este familia tradițională o valoare majoră a comunității noastre? Fără îndoială că DA. Este valoarea toleranței și a respectului minorităților o valoare pt societatea noastră? Fără îndoială că DA. Respectăm dreptul la inițiativă al cetățenilor, însă acest referendum NU rezolvă o problemă actuală.

„Să fim onești și să ne privim în ochi: acest referendum forțează cetățenii să pună cele două valori într-o ordine sau altă. Acest referendum adâncește o fractură în cadrul actualei noastre societăți. Nivelul actual de toleranță al societății românești, mult sau puțin, este și va rămâne ACELAȘI. Grupul Parlamentar USR a exprimat un vot de conștință pe acest subiect votând cu majoritate împotriva acestui recensământ pentru dezbinare” a declarat Dan Barna.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...