8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFrunda: "N-am fost membru nici acoperit, nici dezbracat al Secu"

Frunda: “N-am fost membru nici acoperit, nici dezbracat al Secu”

Senatorul UDMR de Mures, Gyorgy Frunda, a respins, ieri, afirmatiile potrivit carora ar fi colaborat cu fosta Securitate. El a declarat, la Targu Mures, ca a avut de-a face cu acele structuri opresive doar prin prisma faptului ca tatal sau a fost condamnat la moarte si ulterior gratiat, pentru ca, alaturi de alte persoane, romani si maghiari, ar fi incercat, dupa revolutia din Ungaria, sa porneasca o actiune similara si in Romania, precum si prin incercarile repetate ale structurilor de securitate de a-l racola. Frunda a spus insa ca nu a semnat nici un angajament cu Securitatea si nu a dat note informative. “Nu am fost niciodata colaborator, agent, informator, membru acoperit sau dezbracat al Securitatii sau al altor servicii de informatii romane sau straine”, a declarat senatorul UDMR.
Parlamentarul sustine ca singurele declaratii date Securitatii sunt cele prin care refuza colaborarea cu aceasta structura si doua declaratii date in urma unor vizite in SUA si Europa Occidentala, in care arata ca nimeni nu s-a interesat si nu a incercat sa afle date de la el despre situatia din Romania.
In aceste conditii, Gyorgy Frunda sustine ca atacurile la care este supus el, dar si alti colegi ai sai din UDMR ar veni din partea unor structuri care isi au radacinile inainte de 1989, care incearca sa scoata de pe scena anumiti oameni politici si sa mentina teza conform careia maghiarii din Romania prezinta pericol. Mai mult, parlamentarul maghiar are senzatia ca atacurile la adresa sa au fost declansate de oamenii fostei Securitati si grupuri de interese, nemultumiti de faptul ca in 1990, in urma conflictelor interetnice de la Targu Mures, a sustinut in mod repetat ca acel scandal a fost pus la cale de cei ce doreau reinfiintarea acestei structuri. Gyorgy Frunda a adaugat ca principalul exponent al atacurilor lansate la adresa sa, deputatul PIN Cozmin Gusa, nu este decat “o marioneta, de care cei ce il folosesc se vor dezbara la un moment dat”. Senatorul UDMR a lasat chiar sa se inteleaga ca printre cei ce il alimenteaza cu fel de fel de informatii, adevarate sau false, pe Gusa s-ar afla fostul sef al SRI, Virgil Magureanu. “Domnul Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat intr-un interviu televizat ca are o relatie de prietenie apropiata cu Cozmin Gusa. Cred ca acesta face jocul unor grupuri de interese, ca e impins in fata”, a mai spus Frunda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă