Fostul preşedinte al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a fost decorat, vineri, de către preşedintele Klaus Iohannis

Fostul lider al Partidului Național Liberal, Mircea Ionescu-Quintus, va fi decorat, vineri, de către preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer. Ceremonia va avea loc la ora 12.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2017 - 15:26

Fostul lider al Partidului Național Liberal, Mircea Ionescu-Quintus, a fost decorat, vineri, de către preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer. Ceremonia va avea loc la ora 12.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

UPDATE 13.00: Seniorul liberal a primit distincția din partea șefului statului. Acesta a susținut că președintele Iohannis este un om politic de care România are nevoie.

"Sunteți un președinte în care am toată încrederea, care îmi dați încrederea să trăiesc încă o vreme de aici înainte în liniște. Mă simt mândru să fiu român și să fac parte din acest vrednic neam al nostru în care vă purtați și sunteți domnule președinte ca un adevărat român", a spus Mircea Ionescu-Quintus.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că seniorul liberal reprezintă "personificarea unui secol de istorie și a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului și ale democrației".

"Sunt bucuros, domnule Quintus, că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie și a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului și ale democrației. Vă doresc 'La mulți ani!' și sper să continuați să inspirați, prin puterea exemplului, generațiile de astăzi", a spus șeful statului la ceremonia de decorare a seniorului liberal care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Distincția i-a fost acordată chiar cu o zi înainte ca Mircea Ionescu-Quintus să împlinească 100 de ani.

Klaus Iohannis nu este primul preşedinte care îl onorează pe Ionescu-Quintus cu o decoraţie a statului român. În 2002, Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler. 

De asemenea, pe 28 aprilie 2009, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de înaintare în gradul de general de brigadă a mai multor colonei, veterani din a doua conflagraţie mondială. Printre aceştia s-a aflat şi Ionescu-Quintus.

Quintus s-a înscris în PNL în anul 1936 şi a fost preşedintele acestui partid în perioada 1993-2001. Deţinut politic în perioada comunistă, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la renaşterea partidului după 1989, fiind primul liberal care a ajuns în ministru după reinstaurarea democraţiei, în guvernul Stolojan (1991-1992).

Citește totul despre:

Comentarii