18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDorin Marian recunoaste ca el l-a inregistrat pe Traian Basescu!

Dorin Marian recunoaste ca el l-a inregistrat pe Traian Basescu!

Dupa ce seful statului, Traian Basescu, a dezvaluit public, luni seara, ca fostul consilier prezidential pentru securitate nationala al lui Emil Constantinescu, Dorin Marian, a fost cel care i-a inregistrat convorbirea telefonica data publicitatii de Mugur Ciuvica (fostul director de cabinet al lui Emil Constantinescu), cei doi protagonisti au iesit la rampa, aparent contrazicandu-se reciproc, pentru a nu da senzatia ca ar avea vreo legatura unul cu altul in actiunea de calomniere a lui Basescu. Si totusi cei doi fosti consilieri dovedesc ca au pastrat aceleasi relatii amicale ca in perioada in care au lucrat la Cotroceni si se acopera unul pe altul.
Mugur Ciuvica sustine ca ar fi facut rost de inregistrare acum cateva saptamani de la “surse” (pe care refuza sa le precizeze) si vorbeste despre ea ca si cum ar fi integrala (ba chiar le cere lui Basescu si Marian sa dea publicitatii inregistrarea “originala”). In timp ce Dorin Marian sustine ca fostul sau coleg de la Cotroceni ar fi avut convorbirea integrala inca din 2000, spune ca inregistrarile erau ceva obisnuit si il acuza pe Ciuvica de a fi facut o selectie “tendentioasa” a pasajelor date publicitatii, el avand, de fapt, o “convorbire telefonica mai lunga” cu Basescu.
Numai ca fostul consilier pe probleme de securitate se contrazice singur cand vine vorba de motivul inregistrarii: pe de o parte, el afirma ca toate convorbirile telefonice pe alte retele decat cea guvernamentala erau inregistrate, apoi sterse periodic; pe de alta parte, spune ca discutia din 1999 cu Basescu a fost inregistrata “la solicitarea sa” (a lui Dorin Marian – n.n.). Marian nu explica insa de ce a cerut expres sa se inregistreze convorbirea sa cu Traian Basescu.
Mai mult, Dorin Marian a declarat ca a pastrat convorbirea ca proba pentru o actiune de calomnie impotriva lui Basescu, actiune care s-a stins pe cale amiabila la inceputul lui 2000. Dar nu lamureste deloc de ce a mai pastrat inregistrarea si dupa ce a plecat de la Cotroceni, daca tot se impacase cu Basescu! Tot el mai spune ca o copie a convorbirii “a ramas” la Mugur Ciuvica, fara sa explice cum a ajuns inregistrarea si la acesta si ce interes a avut Ciuvica sa o pastreze.
De asemenea, fostul consilier prezidential nu a negat relatia cu omul de afaceri Dinu Patriciu, in ciuda acuzatiilor lui Ciuvica potrivit carora ar face parte din grupurile de interese ale… actualului sef al statului.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă