18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDin trei, doar unul e dat pe mana Parlamentului

Din trei, doar unul e dat pe mana Parlamentului

Mircea Toader, urmarit de Securitate

Noul ministru al Economiei si Comertului, Mircea Nicu Toader, are 58 de ani si a urmat, ca si presedintele Basescu, Institutul de Marina “Mircea cel Batran”. Nu a condus insa vreo nava, el fiind specializat ca inginer mecanic. Dupa finalizarea studiilor, intre 1969-1976, a lucrat ca inginer la Navrom Constanta. In perioada 1976-1990 a ocupat functia de director al Centrului de Calificare si Perfectionare a Navigatiei Fluviale Galati. A mai ocupat functiile de director general al Navrom Galati, director Grup Nave Fluviale Petromin SA Constanta si director in cadrul Grup Firme Trans Europa. S-a inscris in anul 2000 in PD, a fost promovat pe listele parlamentare si a fost ales deputat de Galati. Dupa alegerile locale din 2004, a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Galati, fiind numit apoi secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Urmarit de Securitate in perioada 1986-1988, Toader se judeca cu statul roman, caruia ii cere daune de doua miliarde de lei. Dupa ce i-a fost pus la dispozitie dosarul, Mircea Toader a descoperit ca urmarirea sa a fost dispusa de actualul senator PRM Carol Dina, care atunci era prim-secretar PCR Galati.
Pe fondul scandalurilor privind marile privatizari, Toader a solicitat recent publicarea contractului prin care Mittal Steel a preluat Sidex Galati.

Varujan Vosganian – un “comisar” european ratat

Noul viceprim-ministru al liberalilor are 48 de ani, este oltean si armean, si pe deasupra poet si cititor in palme si in cafea. Varujan Vosganian este absolvent de studii economice si de matematica, dar s-a “remarcat” si ca scriitor de beletristica, iar in viata politica s-a evidentiat prin relatia privilegiata pe care a avut-o si o are cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Vosganian a fondat si a condus Uniunea Fortelor de Dreapta, partidulet finantat de SOV si care a facut parte din guvernarea CDR. Vosganian a fost atunci, ca si acum, presedinte al Comisiei de buget-finante din Parlament, aspirand si atunci, ca si acum, la functia de ministru al Finantelor. In urma fuziunii UFD cu PNL, Vosganian a devenit vicepresedinte al liberalilor, plasat tot pe scaunul de presedinte al Comisiei de buget-finante si pierzand portofoliul finantelor in fata lui Vladescu. Insa celebritatea sa a atins punctul culminant in urma cu doua luni, cand premierul Tariceanu l-a nominalizat pentru functia de comisar european la Bruxelles, aflandu-se cu aceasta ocazie despre relatiile lui cu SOV si, in plus, dupa dezvaluirile facute de Liviu Turcu, despre relatiile sale cu spionajul extern, fiind acuzat ca a fost ofiter acoperit al Securitatii si ca s-ar putea sa fie in continuare ofiter acoperit al SIE.

Dan Motreanu – profesor de istorie, fost ziarist

Dupa ce Agricultura a fost coordonata in ultimul timp de un teolog si un inginer silvicultor, a venit randul filozofilor sa creasca productia de boabe la hectar. Dan Motreanu, noul ministru al Agriculturii, are 36 de ani, s-a nascut in judetul Hunedoara, locuieste in Alba Iulia si este deputat de Bucuresti. A fost profesor de istorie si cultura civica si ziarist, corespondentul Agentiei Mediafax in judetul Alba. S-a inscris in PNL in 1990, intre 2002-2005 fiind ales presedinte al Organizatiei de Tineret a partidului dupa plecarea lui Bogdan Olteanu. In 2005 a fost desemnat secretar general al PNL, iar in acest an a fost ales chestor al Camerei Deputatilor. Motreanu nu s-a remarcat printr-o activitate politica prodigioasa, insa printre colegii sai de partid s-a facut cunoscut prin numarul copiilor pe care ii are la o varsta destul de frageda – trei.
Dan Motreanu a fost asociat cu fostul ministru al Apararii, actualul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, in cadrul firmei Credit Consulting din Alba. In aceasta societate comerciala, ce avea ca obiect de activitate acordarea de consultanta si management, Motreanu detinea 20% din capitalul social, iar Atanasiu o participatie de 30%. Firma a fost infiintata in 2001 si a fost radiata.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă