20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportDespre pisici mici si ursii din padure

Despre pisici mici si ursii din padure

La doar o zi dupa ce a lansat liberalilor propunerea de a organiza alegeri anticipate cu ramanerea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de premier, Radu Berceanu a venit cu noi argumente in sprijinul unui astfel de demers: scoaterea de la guvernare a PC. Interesant este ca ministrul Transporturilor a fost contrazis chiar de un coleg de partid, vicepresedintele PD Ioan Oltean, care a spus ca afirmatiile lui Berceanu vizeaza trecutul, nu viitorul si ca Partidul Democrat nu mai este interesat de anticipate. Sustinere a primit insa Radu Berceanu, in mod surprinzator, de la liderul UDMR, Marko Bela. Acesta a afirmat ca, desi formatiunea sa nu doreste anticipate, se va prinde in hora daca PD da startul.
Ministrul democrat al Transporturilor, Radu Berceanu, a oferit, ieri, argumente suplimentare pentru organizarea de alegeri anticipate: excluderea “solutiei imorale”, Partidul Conservator, de la guvernare. Senatorul PD spera probabil sa-i convinga in acest fel pe colegii liberali ca Alianta D.A. are doar de castigat de pe urma unui astfel de demers. Berceanu a reiterat, de la Oravita, propunerea facuta joi, ca liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, sa ramana premier inca doi ani. Ministrul Transporturilor nu s-a putut abtine insa sa nu-si “intepe” un pic colegii de Alianta, facand referire la suspiciunea manifestata de liberali fata de propunerea democrata. “PNL se comporta precum o pisica care nu face distinctia dintre copac si burlan. Pisica mica incearca sa se agate cu ghearele de burlan, dar aluneca in jos si nu mai stie ce sa faca”, a explicat metaforic Berceanu situatia in care considera el ca se afla Partidul National Liberal.

Contrazis chiar de colegul sau de partid

Ministrul Transporturilor a intampinat opozitie chiar din partea colegului sau de partid, vicepresedintele PD Ioan Oltean. Potrivit acestuia, declaratiile lui Berceanu nu sunt de actualitate, ci “discutii oficiale si neoficiale dintre PD si PNL din cursul anului trecut”. “Radu Berceanu a trecut in revista discutiile oficiale si neoficiale care s-au purtat cu PNL in cursul anului trecut, legate de producerea unor evenimente si in special de alegerile anticipate in 2005”, a spus vicele PD. Mai mult, Oltean a sustinut ca Partidul Democrat nu mai este interesat acum de alegeri anticipate. El a adaugat insa ca, in cazul in care vor fi totusi alegeri in primavara anului viitor, si-ar dori ca PD sa desemneze premierul din postura de partid care detine majoritatea voturilor populatiei sau sa-l desemneze Alianta, daca PNL si PD vor merge impreuna.
O reactie surprinzatoare la ideea anticipatelor, data fiind pozitia de pana acum, a avut-o UDMR, prin intermediul presedintelui sau, Marko Bela. Intr-o conferinta de presa sustinuta la Arad, liderul Uniunii a declarat ca formatiunea sa nu doreste alegeri inainte de termen, dar ca nici nu exista alta alternativa, in conditiile in care PD doreste acest lucru.

Romania are treburi mai importante

“Constat ca Radu Berceanu continua sa viseze la alegerile anticipate, in loc sa-si faca treaba de ministru al Transporturilor, domeniu la care suntem restanti”, a reactionat, ieri, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, dupa noul set de declaratii ale democratului Radu Berceanu.
“De mai bine de un an si jumatate, alegerile anticipate reprezinta singura tema de dezbatere politica pe care o promoveaza cu obstinatie PD, desi aceasta nu face parte din programul de guvernare, iar Romania are probleme mai importante.”

Cele mai citite

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă