8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportDeclaratii de fidelitate de la PSD pentru PNL

Declaratii de fidelitate de la PSD pentru PNL

Liderii PD-L au acuzat ieri restauratia regimului Iliescu-Nastase si complicitatea dintre PNL si PSD. Pesedistii, prin Ion Iliescu, au recunoscut ca nu exclud o alianta postelectorala cu PNL.

La finalul sedintei Biroului Permanent National (BPN), presedintele PD-L, Emil Boc, si prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, au lansat un nou apel catre cei care mai cred in valorile aliantei si ale liberalismului sa se alature PD-L. "Asistam la o restauratie la regimul Iliescu-Nastase, cu mana lui Tariceanu. Toti cei care mai cred in valorile ADA, toti acei liberali care nu vor sa stea la aceeasi masa cu Tariceanu, Iliescu si Nastase trebuie sa-l urmeze pe domnul Stolojan in PD-L", a sustinut Emil Boc. "In PNL sunt oameni care nu au nici o treaba cu actuala conducere. Daca merg in continuare cu Tariceanu, Antonescu, Adomnitei, David si Orban, merg de fapt cu PSD", a afirmat Theodor Stolojan. El a mai spus ca devine tot mai evident ca motivul real care sta la baza disensiunilor dintre Traian Basescu si Tariceanu rezida in acordul existent intre PNL si PSD si nu are legatura cu "prostiile" pe care le invoca liberalii atunci cand vorbesc despre presupusele tendinte autoritare ale presedintelui.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a recunoscut dupa sedinta BPN ca PSD nu exclude o alianta postelectorala cu PNL. El a declarat ieri ca nu se va parafa niciodata o alianta preelectorala cu PNL, aratand insa ca "eventuale" aliante postelectorale sunt posibile. Iliescu a precizat insa ca nu este posibila nici o alianta cu PD-L. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a identificat din nou, la nivel declarativ, adversarul PSD pentru alegerile locale, care este "ansamblul puterii de dreapta".

 

Geoana a precizat ca organizatiile judetene ale partidului au primit libertatea sa negocieze, dupa alegerile locale, formarea majoritatilor in consiliile judetene si sprijin in turul doi, fara restrictii de la centru. Astfel ca negocierile cu liberalii se vor purta – spune Geoana – pragmatic si "de la caz la caz", in functie de "realitatile electorale" si de "interesul comunitatii locale". "Ne intereseaza sa avem cat mai multe majoritati", a anuntat Geoana. Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, l-a acuzat pe Theodor Stolojan ca nu are caderea morala de a-i chema pe liberali sa i se alature in PD-L intrucat nu a reprezentat niciodata liberalismul, ba chiar ar fi incercat sa scindeze PNL prin formarea PD-L.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă