9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Culise

Nu sunt bani pentru “tribunale speciale”

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, le-a explicat tinerilor democrati ca institutia pe care o coordoneaza nu dispune de finantari pentru a infiinta, conform promisiunilor electorale ale Aliantei D.A., tribunale speciale. “Adevarul e ca nu avem bani sa le facem. E nevoie si de un studiu care sa ne arate in ce domenii e nevoie sa facem tribunale speciale, cate dosare ar prelua aceste tribunale, unde e nevoie sa le amplasam.” In aceasta situatie, Monica Macovei crede ca solutia cea mai buna ar fi infiintarea unor sectii speciale pe structura deja existenta.

PSD nu contesta la C.C. regulamentul Camerei

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca probabil partidul nu va face contestatie la CC impotriva modificarii regulamentului Camerei Deputatilor. Desi logic ar fi ca PSD sa faca plangere la Curtea Constitutionala fata de revocarea lui Adrian Nastase, Diaconescu a explicat ieri ca “este un timp prea scurt pentru a putea face contestatie”, referindu-se la faptul ca regulamentul modificat de comisia de specialitate va intra deja astazi in dezbaterea plenului Camerei. Totusi, ca sa il linisteasca pe Adrian Nastase, Diaconescu a afirmat ca “PSD va uza de toate mijloacele constitutionale pentru a protesta fata de abuzurile actualei puteri”, insa nu a insistat foarte tare in a-i lua apararea presedintelui executiv al PSD, care pana la sfarsitul saptamanii, cel mai probabil, va fi revocat din functie.

Presupuse afaceri PNL-PSD-PRM

Fostul director adjunct al Institutului National de Administratie (INA), Bogdan Draghici, va sustine astazi o conferinta de presa in care va dezvalui cum se urmareste in prezent infiintarea unei structuri paralele cu INA, care sa satisfaca pretentiile unei anumite clientele politice. Intr-un comunicat trimis ieri catre mass-media, Bogdan Draghici isi boteaza anuntata dezvaluire “Afacerea ISAR”. Fostul director adjunct al INA, cel care a dezvaluit datele despre dosarul Margareta Costea, pretinde ca va aduce dovezi despre o complicitate transpartinica, PNL-PSD-PRM, care paraziteaza administratia publica.

Profetii despre trecut: in 2012 Iliescu nu va mai fi

Venit la Navodari pentru a le “preda” tinerilor din PD lectii si invataturi politice, analistul Cristian Parvulescu a oferit o veste imbucuratoare: in 2012 Ion Iliescu nu va mai exista ca om politic. Mai mult, exista posibilitatea ca iesirea “vesnicului Iliescu” din politica sa se produca chiar la alegerile ce vor urma in 2008. “Iliescu ar dori sa mai ramana in politica inca 20 de ani ca sa dovedeasca ca in Romania nimic nu se schimba”, a precizat Parvulescu. Ca sa-si intareasca profetia, el le-a oferit un exemplu foarte cunoscut tinerilor PD: Petre Roman, despre care nu se mai aude si nu se mai stie nimic.
“In 2008 vor mai fi cativa politicieni din generatia '90. In 2012 nu va mai fi nici unul. Istoria ii matura”, i-a incurajat Parvulescu pe tinerii din PD, insa le-a sugerat sa nu astepte chiar atat pentru a accede la functii politice si executive.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă