8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Culise

Olli Rehn – Romania a progresat vizibil

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a avut, vineri – la Bratislava, o intalnire cu comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, care a afirmat ca Romania a inregistrat progrese vizibile in procesul de aderare, a declarat ministrul Cristian David.
Potrivit ministrului pentru implementarea aquisului comunitar, cei doi oficiali au participat la un dejun de lucru, in cadrul caruia au discutat despre stadiul pregatirii Romaniei pentru aderare. Tariceanu si Rehn au mai discutat despre progresele inregistrate de tara noastra pe domeniile nominalizate in scrisoarea de avertizare, despre vizitele comisarilor europeni si despre raportul de tara. “Olli Rehn ne-a incurajat sa continuam reformele si sa intensificam eforturile in domeniile semnalate in scrisoarea de avertizare. El a spus ca Romania a inregistrat progrese vizibile in procesul de aderare”, a completat David.

Gusa: stenogramele PSD sunt reale

Fostul sef de campanie al Partidului Democrat, deputatul Cozmin Gusa, regreta ca Ioan Rus nu a ajuns primarul Clujului. El a mai afirmat ca a aflat de la “oameni bine informati” ca Emil Boc ar aplica, de fapt, programul administrativ conceput de patronul echipei CFR “Ecomax” Cluj, Arpad Paszkany, unul dintre cei mai avuti oameni din oras si care a fost unul dintre sustinatorii financiari ai campaniei electorale a Aliantei “D.A.”.
Legat de stenogramele PSD, Gusa a fost de parere ca sedintele PSD au fost inregistrate de unul dintre liderii acestui partid, insa fara acordul celorlalti, iar asa s-ar explica surprinderea sefilor social-democrati dupa ce aceste materiale au aparut pe piata. Totodata, Gusa sustine ca discutiile redate in stenograme au fost reale, insa a adaugat ca cercetarile penale pornite in acest dosar nu vor duce la nici un rezultat, pentru ca magistratii si functionarii asupra carora au fost facute presiuni nu vor recunoaste acest lucru, pentru ca ar fi acuzati de complicitate la diferite infractiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă