8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Culise

SUA si Romania, “parteneri strategici”

Traian Basescu si Stephen Hadley, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui SUA, au discutat ieri despre colaborarea celor doua state in lupta impotriva terorismului in Irak si Afganistan, in acest context consilierul pentru securitate apreciind ca “SUA si Romania sunt parteneri strategici”. O alta tema abordata de cei doi a fost aceea a securitatii in zona Marii Negre, seful statului declarand ca sustine “relatii foarte bune” cu Federatia Rusa. In legatura cu problema Balcanilor de Vest, Basescu a pledat pentru “o solutie ferma de acces al statelor fostei Iugoslavii in UE si NATO”.

Basescu sustine rezolutia ONU de avertizare a Siriei

Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri ca Romania, care detine presedintia Consiliului de Secu-ritate ONU, sustine adoptarea unei rezolutii pentru avertizarea Siriei, din cauza implicarii ei, potrivit unui raport ONU, in asasinarea fostului premier libanez Rafic Harriri. “Punctul nostru de vedere este ca trebuie o rezolutie a Consiliului de Securitate care sa se desfasoare pe doua paliere: continuarea investigatiilor si o avertizare catre Siria sa inceteze a mai fi un factor de instabilitate in zona. Si bineinteles trebuie sa dam Siriei sansa de a-si proba buna-credinta in baza unei rezolutii ONU”, a declarat Basescu. La randul sau, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui SUA, Stephen Hadley, a precizat ca Statele Unite sunt ingrijorate de informatiile din raportul ONU, potrivit caruia atat Libanul, cat si Siria au fost implicate in asasinarea lui Harriri.

Femeile PSD se incaiera si ele pentru functii

Astazi, in sedinta Biroului Permanent al PSD, presedintele organizatiei de femei, Rovana Plumb, va depune o plangere in fata liderilor partidului impotriva secretarului executiv pe probleme de femei si tineret, Ana Birchall. Supararea Rovanei Plumb este provocata de faptul ca Ana Birchall a inceput sa dea telefoane la organizatiile teritoriale Mures, Arges, Teleorman etc., anuntandu-si intentia de a-i prelua functia, cu un argument zdrobitor: “Doamna Plumb este grav bolnava si nu mai poate suporta responsabilitatile functiei de presedinte”. Rovana Plumb declara insa ca nu este nici pe departe bolnava si nici coplesita de responsabilitatile functiei, in schimb fiind extrem de indignata de “tupeul” colegei sale de partid.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă