8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Culise

Tariceanu si-a cerut scuze de la sinistratii din Timis

Premierul Tariceanu a tinut, ieri, in cadrul sedintei festive a Aliantei, sa-si ceara scuze “pentru o eroare personala”, si anume aceea facuta in timpul inundatiilor din Timis, cand s-a ratoit la sinistrati intrebandu-i: “Dar ce vreti, sa va fac hotel?!” Spasit, Tariceanu a spus ca “isi reproseaza aceasta greseala, acel raspuns nefericit dat sinistratilor”. “Nu stiam cat de greu este sa astepti ziua de maine sub cerul liber, sa-ti pierzi agoniseala de o viata, nu stiam cum este sa ramai fara acoperis”, a declarat, teatral, premierul, precizand ca “isi cere din inima scuze oamenilor din acea comuna”. Tariceanu a mai spus ca “este recunoscator” pentru ca, data fiind experienta inundatiilor, “a invatat sa inteleaga mai bine sufletul uman”.

Antonie Iorgovan s-a retras din filiala Prahova

Senatorul social-democrat Antonie Iorgovan a anuntat sambata, la Ploiesti, in cadrul unei conferinte de presa, ca a decis sa paraseasca Organizatia PSD Prahova, “deoarece aici nu mai este dorit”. La baza deciziei lui Iorgovan se afla un conflict cu primarul municipiului Ploiesti, Emil Calota. Edilul a cerut ca biroul senatorial al lui Iorgovan sa fie scos din sediul municipal al partidului. Senatorul a pretins scuze publice din partea lui Calota, care este presedintele PSD Ploiesti, pentru modul in care i-a tratat pe angajatii sai din biroul senatorial. Antonie Iorgovan a declarat ca are acordul conducerii centrale a partidului pentru a se muta la organizatia din judetul natal, Caras-Severin. Cu toate acestea, el a afirmat ca va continua sa fie alaturi de prahoveni, care l-au ales, si va tine saptamanal audientele intr-un sediu provizoriu, amenajat in Palatul Administrativ din Ploiesti.

Societatea civila cere sa nu se promulge legea migratiei

Institutul pentru Politici Publice a anuntat ca-i va cere presedintelui Traian Basescu sa retrimita la Parlament legea privind combaterea migratiei politice la nivel local si sa ceara respingerea ei. “Aceasta lege ar aduce mai multe dezavantaje decat avantaje”, a spus din partea institutului Moraru. Potrivit acestuia, demersul este sustinut si de alte ONG-uri precum Pro-Democratia si Societatea Academica Romana. Reprezentantii IPP sunt de parere ca legea privind migratia politica incalca dreptul la libera exprimare, libertatea de asociere politica si drepturile electorale. Mai mult, Moraru a apreciat ca prevederea prin care consilierii sau primarii isi pierd mandatul daca sunt dati afara din partid “va fi folosita impotriva unor oameni asupra carora partidul nu are o parere apreciativa”.

Voiculescu ameninta iar cu iesirea de la guvernare

Dan Voiculescu analizeaza din nou "oportunitatea de a mai ramane la guvernare”. In nota obisnuita a amenintarilor cu iesirea de la guvernare, Biroul Permanent al PC a decis ieri ca in luna ianuarie sa faca "o analiza a pozitiei PC in cadrul coalitiei si cu privire la oportunitatea de a continua in actul de guvernare”. Cu noul sau santaj, Voiculescu spera sa obtina de la partenerii de guvernare cele doua posturi de prefect pe care PD refuza sa le cedeze in favoarea conservatorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă