9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Culise

Marko Bela ar vrea ca Basescu sa nu-l mai certe pe Tariceanu

Presedintele UDMR, Marko Bela, a inclinat balanta in favoarea Executivului, declarand ieri ca disensiunile dintre presedinte si premier influenteaza activitatea Guvernului. “Cand am format Guvernul, am sustinut ca presedintele si primul ministru sa faca parte din aceeasi coalitie ca sa existe o colaborare buna intre Presedintie si Guvern, iar o disputa publica intre cele doua institutii nu aduce nimic bun”, a spus liderul UDMR.
El a apreciat ca ar fi mult mai bine daca Presedintia si Guvernul "s-ar sprijini mult mai strans unul pe celalalt”. Marko Bela a sustinut inca o data necesitatea remanierii si a restructurarii Guvernului.

Traian Basescu isi ia mana de pe Udrea

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca seful Cancelariei prezidentiale, Elena Udrea, si sotul sau, Dorin Cocos, sunt cei care raspund intrebarilor privind legalitatea afacerilor familiei, apreciind ca este grav daca acestea sunt ilegale. Intrebat ce parere are despre informatiile din presa centrala potrivit carora sotul Elenei Udrea este implicat in afaceri cu membri ai PSD, Basescu a raspuns: “Va rog sa-l intrebati pe sotul doamnei sau pe doamna. Daca sunt ilegale, e grav. Daca sunt legale, mi se pare ca toti avem dreptul la o afacere legala. Sau s-au interzis afacerile legale si sunt bune cele facute numai de mafioti? Ramane sa decidem”.
Seful statului a mai fost intrebat si daca veriga intre el si PSD este sotul consilierului Udrea. “Intrebarea dumneavoastra demonstreaza tupeul unor mafioti. Mafia plateste si intreaba: nu cumva si dumneavoastra sunteti?!”, a spus Basescu, vizibil deranjat de intrebarea ziaristului de la un post de televiziune.

Ioan Oltean nu vrea ca Ciupe sa plece din PD

Deputatul Ioan Oltean, presedintele filialei judetene a PD Bistrita-Nasaud, a declarat ieri ca nu este de acord ca Liviu Ciupe sa demisioneze din partid, desi ii impartaseste opiniile referitoare la procurorul Daniel Morar, noul sef al PNA. Oltean a precizat ca a avut o discutie cu Liviu Ciupe, caruia i-a spus ca nu este de acord sa demisioneze din PD, desi ii intelege supararea. “Atat eu, cat si el ne-am exprimat public punctul de vedere vizavi de rezervele pe care le avem fata de numirea sa ca sef al PNA. Cred ca ne-am facut amandoi datoria, dar faptul ca nu s-a tinut cont de asta nu trebuie sa duca la demisia din PD a lui Liviu Ciupe, cu atat mai mult cu cat ministrul Justitiei, Monica Macovei, nici macar nu este membru al PD”, a declarat Ioan Oltean. Deputatul PD a adaugat ca nici unul dintre membrii Biroului Permanent Teritorial al PD Bistrita-Nasaud nu va accepta ca Liviu Ciupe sa demisioneze.
“Este un om de baza al PD, iar partidul are nevoie de el. Stiu ca demisia este un act unilateral, insa noi suntem prieteni si il vom convinge”, a spus Oltean. Ciupe a declarat ca va lua o decizie in privinta demisiei sale din Partidul Democrat dupa sedinta Biroului Permanent Teritorial al PD Bistrita-Nasaud, care se va intruni la sfarsitul acestei saptamani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă