10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportCNSAS l-a dat in cautare pe Dominic

CNSAS l-a dat in cautare pe Dominic

Pana sa ajunga, oficial, corespondenta de la CNSAS la Dan Voiculescu, conservatorii imbratiseaza ideea ca arma cea mai buna pentru aparare este atacul. Iar daca e murdar cu atat mai bine. Primul scos la inaintare a fost Sergiu Andon, presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, care a invocat, la sfarsitul saptamanii trecute, existenta in CNSAS a unui fost informator al politiei politice comuniste. Ca urmare a acestor declaratii, Consiliul s-a autosesizat, anuntand ca vor fi demarate cercetari pentru depistarea persoanei cu nume de cod Dominic. “Ca urmare a autosesizarii, se fac in continuare aduceri la zi ale investigatiilor facute”, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu. Acesta a mai spus ca i s-a solicitat deputatului PC Sergiu Andon sa puna la dispozitia Consiliului documentele invocate, dar a refuzat sa emita vreo ipoteza pe marginea subiectului. “Va dati seama ca acum este cautat Dominic peste tot. Daca se va descoperi ca a existat un Dominic, acesta va fi deconspirat”, a mai spus Cazimir Ionescu, adaugand ca “este foarte greu de stabilit” cum au razbatut in presa informatii legate de verdictul dat in cazul Dan Voiculescu.
Prin iesirea lui Sergiu Andon, se vede treaba ca, o data ce a anuntat ca va da in judecata CNSAS, nerecunoscand sentinta data impotriva sa, Dan Voiculescu a trecut si la intimidarea celor care au votat joi si au stabilit ca el a fost informator al fostei Securitati. Evident ca Andon nu a prezentat documentele respective si nici nu a spus despre cine este vorba, astfel incat toti membrii Colegiului sa se simta pusi sub presiune.
Ieri a fost trimis la atac un alt conservator, deputatul Petru Calian. Intr-o declaratie politica, acesta a apreciat drept “speculatii” si “articole neobiective” cele aparute in presa despre seful sau de partid, dupa care a trecut la aruncarea de “sageti” otravite. “Ceea ce mi se pare ciudat, daca nu chiar suparator de intrigant, este faptul ca nu stiu ca vreun membru al CNSAS sa-si fi facut public propriul dosar. Mi se pare incredibil sa judeci activitatea trecuta a unui om si sa o condamni, indiferent de apartenenta politica a respectivului, de implicarea acestuia in viata sociala si de vizibilitatea de care el se bucura in presa, in momentul in care asupra ta, ca judecator, planeaza aceeasi indoiala pe care esti chemat sa o clarifici, respectiv a apartenentei sau nu la breasla turnatorilor securisti”, a comentat Calian, intr-o incercare disperata de a arunca cu noroi in membrii Consiliului, pentru a stirbi din credibilitatea institutiei si a mai salva macar putin din imaginea sefului sau. “Solicit in mod imperios ca toti membrii CNSAS sa dea publicitatii propriul dosar de Securitate, inainte de a judeca si a emite alte decizii”, mai spune Calian, continuandu-si atacul la baioneta impotriva membrilor Consiliului.

Astazi, confirmarea oficiala

Potrivit purtatorului de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, ieri la amiaza inca se lucra la redactarea “raportului”. “Pana diseara cred ca va fi gata. Oricum, dupa redactare, decizia va trece din nou prin Colegiu, pentru ca fiecare membru sa si-o asume. Astazi (ieri – n.r.) nu mai avem cum sa facem acest lucru deoarece mai multi colegi sunt plecati… Maine dimineata (astazi – n.r.) vom avea o discutie pe aceasta tema, iar domnului Voiculescu ii va fi transmisa decizia cel mai probabil dupa-amiaza”, ne-a declarat Cazimir Ionescu. Printre altele, verdictul redactat, care ii va fi inmanat lui Voiculescu, cuprinde argumentatia CNSAS pentru decizia luata cu trimiteri directe la filele din dosarul care il incrimineaza pe liderul PC. Se vor regasi inclusiv referiri la nota informativa in care Voiculescu figura sub numele conspirativ “Felix”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă