8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCinci politicieni au primit bile albe de la CNSAS

Cinci politicieni au primit bile albe de la CNSAS

Cinci politicieni din cei peste 70 pe care CNSAS ii are in verificari au primit certificate de buna purtare din partea institutiei, Colegiul dand decizii conform carora acestia nu au facut politie politica. Potrivit unor surse apropiate CNSAS, este vorba despre cinci nume mai putin sonore si care nu fac parte din lotul de 29 de parlamentari ale caror dosare au fost desecretizate. Dupa sedinta Colegiului, Ladislau Csedens a declarat ca politicienii care au primit decizii ca nu au colaborat cu Securitatea fac parte din “lotul celor 70 si ceva”. Potrivit lui Csendes, numarul dosarelor de politicieni solutionate intr-un fel sau altul se apropie de 50. “Evident ca intre cele 50 rezolvate exista si verdicte de politie politica”, a spus acesta. El a refuzat sa faca nominalizari, invocand legea care nu-i permite sa vorbeasca.
Numele grele de politicieni, cum ar fi Mona Musca, Cristian Radulescu, Rodica Stanoiu etc., mai au de asteptat pana sa primeasca verdictele. “In maxim doua saptamani vom da decizii in aceste cazuri. Mai este nevoie de audieri ale diverselor persoane care au avut intr-un fel sau altul legatura cu cei in cauza”, ne-au declarat sursele citate.
Problema scurgerilor de informatii a incins spiritele intre membrii Colegiului in sedinta de ieri. Atat de tare incat conducerea institutiei a propus ca telefoanele membrilor Colegiului sa fie ascultate pentru a fi identificati cei care dau informatii presei. “Sedinta a inceput cu scandal, iar conducerea a propus ca discutiile noastre telefonice sa fie inregistrate pentru a afla cine anume da informatii presei”, au declarat surse din CNSAS. Potrivit acestora, in sprijinul acestei propuneri s-au invocat repetatele amenintari cu procese ale celor verificati, ultima dintre ei fiind Rodica Stanoiu. “Evident ca nu mi-a picat bine aceasta chestiune. Nu este normal ca telefoanele sa ne fie ascultate…, uite asa se face politie politica”, ne-a declarat unul dintre membrii Colegiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă