8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCercetari premergatoare urmaririi penale

Cercetari premergatoare urmaririi penale

Declaratia de avere si de interese a lui Adrian Nastase, depusa la Camera Deputatilor, se intinde pe mai mult de zece pagini. O avere care a trezit numeroase suspiciuni si care face obiectul unor cercetari premergatoare urmaririi penale, la DNA. Dosarul imobilului din str. Zambaccian a fost redeschis la DNA, procurorii anticoruptie autosesizandu-se si in cazul mostenirilor primite de Nastase de la matusile sale.

– Dana Nastase mosteneste de la Tamara Cernasov, o matusa de-a sa de 97 de ani, 2.500 mp de teren la Voluntari. Matusa a cumparat terenul in 1999 cu echivalentul a 156 de dolari, desi el valora 50.000 de dolari. Valoarea lui se ridica acum la peste 250.000 de dolari.
– Alta matusa a familiei Nastase, Aurelia Zachir, s-a apucat de afaceri la peste 90 de ani, potrivit unor dezvaluiri ale presei centrale. Aceasta, proprietara a unui apartament de trei camere in Bucuresti, si-a ridicat si o vila la Predeal.
– Alta afacere controversata: achizitionarea unui teren cu padure la Corbeanca. In 1999, Dana Nastase a cumparat 2,5 ha de padure (la Corbeanca) de la Roxana Bichel, care a fost numita sef la APAPS sub guvernarea PSD. Investitia a fost de 139.000 dolari, iar valoarea padurii de la Corbeanca se ridica acum la 2,7 milioane dolari.
– La Balotesti, aceeasi Dana Nastase a cumparat, tot de la Roxana Bichel, un teren de 2,6 ha la un pret de zece ori mai mic. Valoarea lui se ridica acum la 2,4 milioane dolari.
– In 1999, Oficiul National de Combatere a Spalarii Banilor a cercetat provenienta a 400.000 de dolari, bani aflati intr-un cont al Danei Nastase. Dosarul a fost blocat dupa ce Ion Melinescu, un apropiat al lui Nastase, a fost numit director la Oficiu. Suma de 400.000 de dolari ar fi provenit de la Alexandru Bittner si reprezenta plata pentru trei imobile cumparate de la matusa Danei Nastase, Tamara Cernasov. Banii nu au fost insa incasati de batrana, ci au fost depusi, prin intermediul lui Sorin Tesu, intr-un cont al Danei Nastase.
– La sfarsitul anului trecut, DNA a redeschis dosarul Zambaccian. Exista suspiciuni de ilegalitate asupra modului in care Adrian Nastase a achizitionat un teren din spatele Televiziunii Romane, unde a fost construit un bloc. In 1998, Nastase a cumparat un teren de 700 mp, in strada Zambaccian, la un pret de 11.000 de dolari, despre care se spune ca a fost de 25 de ori mai mic. Terenul i-a apartinut, initial, fostului parlamentar Gabriel Bivolaru, ajuns dupa gratii pentru megafrauda bancara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă