17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Seful statului va parasi in curand "resedinta” Elias

Presedintele Basescu ar putea fi externat si vineri, insa decizia finala va fi luata dupa revenirea in tara, a declarat ieri medicul Mihai Berteanu. El a aratat ca Basescu a facut progrese semnificative la stabilitatea si coordonarea mersului. Presedintele Basescu pleaca astazi la Paris pentru o vizita de lucru de doua zile, urmand sa revina la Spitalul Elias. Berteanu a precizat ca seful statului va continua sa faca individual exercitiile de recuperare invatate in spital. “Maine (marti – n.r.), inainte de plecare, seful statului va face tot programul de recuperare, respectiv fizioterapie, chinetoterapie si hidrochinetoterapie”, a afirmat medicul Mihai Berteanu.

Intensificarea demersurilor diplomatice la Paris

Reafirmarea apelului adresat autoritatilor franceze pentru parcurgerea in timp util a procedurii de ratificare a Tratatului de Aderare este miza vizitei de astazi a presedintelui Basescu in Franta. Tema principala a intalnirii dintre seful statului roman si presedintele Republicii Franceze, Jacques Chirac, vizeaza demersul Romaniei de aderare la UE. Salutand finalizarea proiectului de lege de ratificare la nivelul Executivului si pregatirea conditiilor pentru transmiterea acestuia in atentia Parlamentului, seful statului va insista pe angajamentul Executivului roman in perioada urmatoare pentru atingerea obiectivelor in vederea aderarii la data de 1 ianuarie 2007. Un alt obiectiv al convorbirilor va consta in stabilirea coordonatelor de cooperare in perioada postaderare, cu scopul cultivarii caracterului privilegiat al raporturilor romano-franceze, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Remes merge mai departe

Fost membru al PNTCD, PNL-T, AP, ministru al Finantelor in Guvernul CDR, Decebal Traian Remes a mai primit o functie. El a fost desemnat ieri de conducerea PNL in functia de secretar executiv responsabil cu proiecte politice.

Parlamentari europeni la Elias

Presedintele Basescu a primit in rezerva de la Elias o delegatie a Parlamentului European, care participa la cea de-a XX-a reuniune a Comitetului Parlamentar Mixt UE-Romania. Potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, seful statului a subliniat angajamentul institutiilor statului roman pentru accelerarea reformelor in domeniile de activitate vizate, astfel incat aderarea Romaniei sa se realizeze in calendarul preconizat, 1 ianuarie 2007.
Basescu a apreciat ca este important ca delegatia Parlamentului European pentru Romania sa transmita mai departe, in cadrul forului parlamentar, o imagine exacta asupra gradului de pregatire a Romaniei, referindu-se in context la impactul pe care rezolutia Parlamentului European privind capacitatea Romaniei de a deveni membru UE o va avea asupra opiniei publice europene.
Parlamentarii europeni si-au exprimat sprijinul deplin pentru aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007, cu conditia continuarii ritmului eforturilor incepute. Membrii delegatiei au asigurat ca vor sustine procesul de ratificare a Tratatului de aderare in statele membre UE unde acest proces nu a avut inca loc.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă