15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

PSD va organiza congres daca vor fi alegeri anticipate

Liderul PSD Mircea Geoana a apreciat ieri la Bucov ca PSD va organiza cu siguranta un congres extraordinar al partidului, in cazul in care vor fi alegeri anticipate. “E nevoie de un congres in conditiile in care stabilim ce vrem sa facem cu acest congres. Pana atunci vom avea un consiliu national. Vom vedea care sunt optiunile noastre. Vom vedea si care este evolutia scenei politice romanesti, care e extrem de fluida in aceasta perioada, si vom lua deciziile cuvenite la momentul potrivit”, a spus Geoana. Si Ion Iliescu a declarat la Bucov ca PSD are nevoie de un congres extraordinar, dar ca acesta nu trebuie facut in pripa. “Facut in pripa si nepregatit, poate sa nu iasa nimic, adica sa nu schimbe nimic. E nevoie de o dezbatere interna de partid care sa pregateasca un congres. Eu cred ca s-a deschis o discutie, din acest punct de vedere, utila”, a spus Iliescu.

CNSAS, la treaba!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a afirmat ca membrii noului Colegiu National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) ar trebui sa mai desecretizeze cateva zeci de mii de dosare din cele 100.000 care au ramas in custodia SRI. Seful statului i-a invitat pe cei care cer deconspirarea fostei Securitati “sa treaca de la stadiul de tipat la munca”, adica sa cerceteze cele 1,3 milioane de dosare deja predate Colegiului, precum si arhivele comerciale “Dunarea” ori pe cele ale CAER si ale Tratatului de la Varsovia, cele doua organizatii internationale defuncte, patronate de URSS.
“Este imposibil sa nu fie surprize in 1,3 milioane de dosare care au fost considerate secrete, printre care se afla si dosare de politicieni”, a mai afirmat presedintelui Romaniei.

SRI nu-i asculta pe ziaristi!

Traian Basescu a tinut sa-i linisteasca din nou pe ziaristi anuntandu-i si pe cei de la Cluj ca actualele servicii de informatii au alte preocupari decat fosta Securitate si le-a dat asigurari ca telefoanele lor nu le sunt ascultate. “Va credeti chiar atat de importanti pentru institutiile statului?”, i-a intrebat seful statului pe jurnalistii prezenti la conferinta de presa tinuta la Primaria Cluj-Napoca si unde a fost inconjurat de liderii PD. Presedintele a afirmat ca agentii serviciilor secrete au alte activitati decat ascultarea convorbirilor celor care lucreaza in mass-media pentru ca ziaristii scriu tot ceea ce stiu. Practic, el a dat de inteles ca agentii secreti afla ceea ce ii intereseaza de la revista presei.

10 primari si viceprimari PSD s-au inscris in PNL

La finele saptamanii trecute 10 primari si viceprimari, membri cu vechi state de plata ai PSD, s-au inscris in PNL. Printre acestia – primarii comunelor Jitia, Bordesti, Fitionesti, Chiojdeni, Paunesti. Cei 10 au fost prezentati intr-o conferinta de presa derulata la sediul partidului de catre presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, care a precizat ca nu a facut presiuni asupra acestora pentru a deveni liberali. Sapunaru a afirmat ca primarii si viceprimarii s-au saturat de tensiunile interioare din PSD. “Oricum mi se pare o prostie sa iei toti primarii din judet pentru ca nu poti sa-i ajuti pe toti”, a precizat deputatul liberal. Primarii nou-cooptati in PNL au acuzat lipsa de sprijin a PSD, dar si comportamentul total anacronic si dictatorial al baronului pesedist Marian Oprisan.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă