13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Premierul se gandeste la remaniere

Potrivit unor surse liberale, in cazul unei amanari a datei de integrare, nu este exclusa o remaniere a ministrilor si a secretarilor de stat. In aceste conditii, Tariceanu va avea la dispozitie parghia deja clasica de a controla presedintii filialelor judetene – si anume faptul ca el va decide cine va fi promovat in Guvern. Cel mai elocvent caz in acest sens este situatia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Anul trecut el a sustinut revenirea lui Stolojan, dupa care a “sarit” in tabara lui Tariceanu. Acum, cu toate ca sunt voci in partid care spun ca situatia medicamentelor compensate poate afecta imaginea PNL, Tariceanu ezita sa-l schimbe pentru a nu pierde un sustinator.

Musca il pune la punct pe Antonescu

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a socotit: “Maximum patru-cinci voturi ar putea pleca din grupul parlamentar de la Camera, din 67”, adaugand ca PNL nu trebuie sa ajunga la remorca lui Traian Basescu, ceea ce poate echivala cu o fuziune cu democratii. Socoteala lui Antonescu pe baza unei ipotetice motiuni de cenzura (depunerea ei nefiind deocamdata confirmata de PSD) a starnit un val de reprosuri. Antonescu a facut si un alt calcul si a ajuns la concluzia ca cel mult 10% din membrii PNL sustin proiectul lui Theodor Stolojan, adica fuziunea cu PD. Insa el a recunoscut ca sustinerea de care se bucura Tariceanu este legata de faptul ca este premier. Deputatul PNL Mona Musca l-a pus categoric la punct pe Antonescu: “Regret speculatiile pe care unii dintre colegii mei le fac cu privire la votul meu. Faptul ca mi-am exprimat in repetate randuri si continui sa imi exprim nemultumirile fata de nerespectarea promisiunilor electorale si fata de un anumit tip de comportament politic nu justifica nici un fel de suspiciune cu privire la coerenta si consecventa mea politica”.

Cristian Boureanu, amenintat cu excluderea

“Domnul deputat Cristian Boureanu este la aceasta data suspendat din PNL. Este suspendat tocmai pentru a se corecta, iar daca persista in atacuri impotriva PNL, atunci cu siguranta Delegatia Permanenta a partidului va lua in discutie excluderea sa”, a declarat ieri secretarul general al PNL, Dan Motreanu.
In decembrie anul trecut, Delegatia Permanenta a PNL a decis suspendarea din partid a lui Cristian Boureanu pe o perioada de un an “pentru grave prejudicii de imagine aduse partidului”. Boureanu a fost acuzat ca “a refuzat sa-si justifice afirmatiile referitoare la existenta unor negocieri PNL-PSD si a refuzat sa declare public ca afirmatiile sale au fost nefondate”, explica la vremea respectiva presedintele Curtii de Onoare si Arbitraj a acestei formatiuni politice, Bogdan Olteanu.

Avansari si treceri in rezerva

Presedintele Basescu a semnat decretele privind acordarea gradului de general de brigada cu o stea din Ministerul Administratiei si Internelor lui Bontic Vasile si Cramgus Ion. El a mai semnat decretele privind acordarea gradului de general de brigada cu o stea si trecerea acestora in rezerva cu noul grad pentru Cristea Victor, Prundurel-Dumitrescu Adrian Nicolae si Moldovan Neculae din Serviciul Roman de Informatii.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă