17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Consultari la Palatul Cotroceni pentru soarta DNA
Presedintele Basescu face uz de prerogativele constitutionale invitand la consultari partidele parlamentare pe tema respingerii Ordonantei de Urgenta a Guvernului prin care PNA era transformat in DNA si trecut in structura Parchetului General pentru a avea competente in anchetarea demnitarilor. Cel de-al doilea punct al agendei consultarilor se refera la prioritatile legislative privind aderarea Romaniei la UE. PRM va deschide joi, 16 februarie, la ora 16.00, seria consultarilor, fiind urmat de PSD, PC si Grupul Minoritatilor Nationale. La Palatul Cotroceni sunt asteptati vineri reprezentantii UDMR, PNL si PD.

Talpes se deghizeaza in taranist

Fost sef al Serviciului de Informatii Externe, fost consilier prezidential si om de incredere al lui Ion Iliescu, Ioan Talpes vrea sa urce in barca extraparlamentara taranista. Presedintele taranist, Gheorghe Ciuhandu, a afirmat ca Talpes si-a exprimat dorinta de a colabora cu partidul, dar pana in prezent nu a depus nici o cerere pentru a deveni membru. Ciuhandu considera ca orice contributie la intarirea crestin-democratiei “este binevenita”, subliniind ca orice inscriere in partid se face cu respectarea conditiilor impuse de statutul partidului. Numele lui Talpes este legat de cazul Matzer, inalt functionar al NATO care a fost arestat si condamnat pentru fals si tentativa de spalare de bani proveniti din Columbia.

PNL cere PD sa nu mai racoleze primari PSD

Liga Alesilor Locali ai PNL a adoptat ieri o rezolutie prin care solicita PD sa nu mai primeasca in randurile sale primari din PSD. Solicitarea a fost explicata de presedintele Ligii, Ludovic Orban, prin faptul ca in acest fel se incalca promisiunile electorale. Recent, primarul Craiovei, provenit din PSD, s-a inscris in PD. Prin vocea liderului grupului PD din Camera, Cristian Radulescu, democratii au replicat ca primarii vin in acest partid deoarece acesta este in crestere in sondajele de opinie.

Tariceanu va avea o intalnire cu membrii Senatului PNL

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, urmeaza sa se intalneasca la inceputul saptamanii viitoare cu membrii Senatului partidului pentru o discutie pe tema oportunitatii fuziunii dintre PNL si PD. Intr-un “Apel catre liberali”, presedintele Senatului PNL, Constantin Balaceanu-Stolnici, le cere colegilor de partid sa nu cedeze in fata celor ce vor disparitia liberalismului si sa nu faca “regretabila eroare” de a confunda fuziunea cu alianta, apreciind ca fuziunea dintre PNL si PD este “o contraproductiva hibridare politica”. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a apreciat ca este un punct de vedere personal exprimat de un membru al partidului cu o vechime de 60 de ani. Dan Motreanu a amintit ca in PNL are loc un proces de consultare a structurilor partidului pe tema fuziunii, aceasta intalnire incadrandu-se in acest proces.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă