9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBoc candideaza la sefia PD cu motiunea "Romania prospera"

Boc candideaza la sefia PD cu motiunea “Romania prospera”

Liderul PD, Emil Boc, a depus motiunea populara “Romania prospera. Romania democrata” care, potrivit acestuia, isi propune sa clarifice “definitiv” orientarea ideologica a PD, partid ce se pregateste sa adere la PPE in cazul in care motiunea va fi castigatoare la Conventia Nationala.
Motiunea, prezentata in tandem de presedintele interimar al PD Emil Boc si de vicepresedintele Adriean Videanu – primul candidand pentru functia de presedinte al PD, celalalt pentru cea de presedinte executiv -, stabileste ca PD este un partid situat pe centrul scenei politice romanesti. Documentul pune astfel de acord actiunea politica din ultimii ani a PD cu orientarea ideologica si doctrinara, a explicat Boc. El spune ca motiunea populara respecta in proportie de 80 la suta tezele cuprinse in documentul “Romania puternica. Romania social-democrata” cu care Traian Basescu a castigat in 2001 presedintia partidului, toate acestea fiind preluate si adaptate la contextul actual.
De altfel, intre punctele motiunii lui Boc si Videanu se regaseste si cel referitor la sustinerea lui Traian Basescu, in 2009, pentru un al doilea mandat de presedinte al Romaniei.
“Motiunea are la baza principiile libertatii, responsabilitatii, solidaritatii, dreptatii si subsidiaritatii, urmarind asigurarea unui nivel de trai decent pentru romani, prin recunoasterea valorilor economiei de piata, dar sustine si principiile solidaritatii si justitiei sociale”, a explicat Boc continutul motiunii.
Noutatea absoluta a acesteia o reprezinta plasarea PD pe centrul scenei politice romanesti, precum si accentul pe asigurarea “mecanismelor de producere a prosperitatii”, a mai spus Boc. Motiunea lui Boc a fost semnata de 35 de presedinti de organizatii, (Bucuresti, Vrancea, Suceava, Maramures, Braila, Bistrita, Brasov, Salaj, Ialomita, Botosani, Prahova, Dambovita, Tulcea, Bacau, Caras-Severin etc.), alaturi de semnatari existand si o lista de 70 de sustinatori intre care se regasesc toti ministrii PD din Guvern, secretari de stat, deputati si senatori.
Boc a mai precizat ca, in cazul in care motiunea sa va fi castigatoare la Conventia Nationala din 25 iunie, numele si sigla Partidului Democrat vor ramane aceleasi, singura modificare urmand sa se produca in privinta culorilor, intrucat alaturi de albastru va aparea si portocaliu, aceasta fiind cromatica folosita de PPE.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă