Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului: Este necesară o strategie pentru soluţionarea cazurilor în care oamenii ocupă ilegal spaţii

Avocatul Poporului susține că România are nevoie de o strategie la nivel naţional pentru soluţionarea cazurilor persoanelor care, din lipsa unei locuinţe, ocupă ilegal anumite spaţii

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2014 - 13:10

Avocatul Poporului susține că România are nevoie de o strategie la nivel naţional pentru soluţionarea cazurilor persoanelor care, din lipsa unei locuinţe, ocupă ilegal anumite spaţii, informează Mediafax.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi adjunctul acestuia în problematica drepturilor omului, Erzsebet Dane, au discutat cu reprezentanţii Amnesty International despre cazurile de evacuare sau intenţie de evacuare forţată din locuinţe a persoanelor de etnie roma, din Eforie Sud, Cluj-Napoca şi Caracal, se arată într-un comunicat de presă al AP, transmis vineri agenţiei MEDIAFAX.

În cadrul discuţiilor s-a insistat asupra necesităţii elaborării unei strategii la nivel naţional în vederea soluţionării cazurilor cetăţenilor care, din lipsa unei locuinţe, ocupă ilegal anumite spaţii. Reprezentanţii Amnesty International au solicitat Avocatului Poporului să examineze posibilităţile de îmbunătăţire a legislaţiei în privinţa cazurilor de evacuări forţate ale romilor.

Avocatul Poporului, potrivit legii, nu are drept de iniţiativă legislativă, însă reprezentanţii instituţiei au arătat că nu vor fi abandonate cazurileindividuale de discriminare aflate în lucru, putându-se merge până la formularea de recomandări către autorităţile publice, iar dacă va fi cazul, informarea organelor administrative superioare, inclusiv a Guvernului şi a Parlamentului, în calitate de autoritate legislativă.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că, în cazuri bine justificate şi documentate juridic, va fi sesizată instanţa de contencios administrativ, pentru a se obţine, în situaţiile în care medierea nu dă rezultate, soluţii juridice definitive şi irevocabile.

De asemenea, reprezentanţii Avocatului Poporului au afirmat că vor face o analiză pentru a se stabili dacă se impune elaborarea unui raport special cu privire la cazurile de discriminare a cetăţenilor de etnie romă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...