8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu:Patriciu minte când spune că are legătură cu constituirea USL,vinde acţiuni false...

Antonescu:Patriciu minte când spune că are legătură cu constituirea USL,vinde acţiuni false pe piaţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a dezminţit categoric că Dinu Patriciu ar fi participat în orice fel la constituirea USL şi atrage atenţia că omul de afaceri liberal ar putea încerca să “vândă acţiuni” în numele unei pretinse influenţe pe care o are în PNL ori USL, dar totul este fals, informează NewsIn.

“E de datoria mea ca preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL să spun foarte clar că este o minciună completă afirmaţia lui Dinu Patriciu că ar avea cea mai mică legătură cu constituirea USL, cu negocierea temelor protocolului şi aşa mai departe”, a explicat Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3.

“Las la o parte că e un ridicol de care numai Dinu Patriciu, în anumite momente ale sale, e în stare, să susţii de o parte, în repetate rânduri, că USL-ul ăsta e o mare nenorocire şi că nu aduce nimic bun şi că e un dezastru şi pe de altă parte că tu ai pus umărul la constituirea lui. Dar adevărul este că Dinu Patriciu nu a avut şi nu putea avea nici cea mai mică legătură, formală sau informală cu acest demers politic. Nu a avut nicio calitate, după cum nu are nicio calitate în PNL, alta decât de simplu membru, nu a fost deloc deranjat, consultat, nici de mine şi sunt convins, nici de liderii PSD”, a spus Antonescu, precizând că cei cu care a discutat au fost Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, în timp ce din partea PNL negocierile au fost purtate de Mihai Voicu, Radu Stroe şi Eduard Helvig.

Preşedintele PNL a susţinut şi că Dinu Patriciu nu i-a cerut niciodată nimic, iar imaginea că omul de afaceri liberal “face şi desface în PNL” este falsă. Cu toate acestea, liderul PNL atrage atenţia asupra unui posibil joc făcut de Patriciu.

“E posibil ca Dinu Patriciu să încerce să vândă, la figurat, nişte acţiuni în numele unor forţe politice, în numele unei pretinse influenţe în PNL, în USL, nu ştiu unde. E de datoria mea, ca preşedinte PNL, să avertizez piaţa că aceste acţiuni sunt false”, a precizat Antonescu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a afirmat sâmbătă că poziţia sa faţă de USL este aceea de respect pe care o are oricine faţă de o “alcătuire” la care a contribuit, asigurând că nu pleacă din PNL şi nici nu se amestecă în jocul politic, chiar dacă vede posibilitatea înfiinţării unui nou partid.

“Am respectul pe care nu pot să nu-l am faţă de o alcătuire la obârşia căreia mă aflu şi eu. Şi nu-ţi omori copiii. Aşa încât contaţi că nu plec nici din PNL, nu fac nici vreun alt partid, nu am de gând să mă amestec în jocul politic. Dar cred că, în afara politicului, în afara partidelor, pot exista mişcări civice, cum a fost Alianţa Civică, care a făcut greşeala de a se transforma în partid”, a spus Patriciu.

Omul de afaceri s-a referit şi la relaţia sa cu cei care conduc Uniunea Social-Liberală. “Cu liderii USL ar putea fi relaţii foarte bune, dar uneori sunt mai sporadice. Dar eu am avut de la început cu ideile o problemă mare, pentru că USL ar fi putut fi util doar dacă programul USL era unul liberal de reformă rapidă şi nu un compromis, o ciorbă dulce ameţită între stânga şi dreapta, între social-democraţie şi liberalism”, a susţinut el.

Anterior, Patriciu declarase, pentru bloggerii liberali, că şi-ar fi “băgat coada în formarea USL”, după cum consemnează realitatea.net. Patriciu a povestit chiar că el este “autorul egalităţii între cele două partide”, referindu-se la PSD şi ACD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă