9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAniversare prezidentiala

Aniversare prezidentiala

Inca de vineri dupa-amiaza in mass-media din Constanta a aparut un zvon: presedintele va veni in oras. Era chiar ziua cand Traian Basescu implinea 54 de ani. Ca la un semn, jurnalistii de la malul marii au inceput sa vegheze drumurile de intrare in oras, blocul unde locuieste doamna Basescu, mama presedintelui, vila de protocol din Neptun…
Mai intai presedintele s-a dus la Cimitirul Central. Aici s-a oprit sa se reculeaga in fata mormantului tatalui sau. Constantenii s-au apropiat de presedinte, scapat putin din ochi de SPP-isti, si au dat mana cu el. Mai retras decat de obicei, Traian Basescu i-a ascultat politicos si s-a indreptat spre mormantul tatalui iar presa si privitorii i-au respectat dorinta de a fi singur.
Coloana oficiala a pornit apoi spre cartierul Tomis Nord, situat la marginea orasului, acolo unde locuieste mama presedintelui. Lumea se adunase deja, stiind ca fostul vecin este in oras. Copii si batrani vroiau sa-l salute, sa-i spuna pasurile sau pur si simplu sa-l vada. Cei mai in varsta isi aduceau aminte de vremea cand presedintele era comandant de vas si la intoarcerea din voiaje impartea ciocolata si alte dulciuri copiilor care nu mai vazusera asa ceva decat in filme. Familia intreaga s-a asezat la masa la deja celebrele sarmale pregatite de mama presedintelui. Dupa mai bine de o ora a coborat. Dornic sa-si mai salute vechii vecini, presedintele a pierdut-o din privire pe prima doamna, care apucase sa se urce in Mercedesul negru. Mircea Basescu le-a spus ziaristilor ca fratelui sau “ii plac si sarmalele, si friptura”. Coloana prezidentiala s-a indreptat spre Neptun. La vila de protocol de la Neptun, panda ziaristilor care au monitorizat poarta ore intregi a ramas fara nici un rezultat. Lumini numai cat sa nu-ti scoti ochii, pe poarta nu au intrat sau iesit masini, nici un fel de agitatie care sa tradeze pregatirile pentru aniversarea zilei de nastere a presedintelui. Singura explicatie a fost aceea ca petrecerea, la care se spune ca au fost invitati numai cativa apropiati, s-a desfasurat in alta parte. Eforturile ziaristilor de a descoperi locatia au fost inutile. Scotocirea statiunilor din sudul litoralului pentru a descoperi locul in care s-a organizat masa a fost inutila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă