10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAmenintati ca vor fi aruncati de la balcon!

Amenintati ca vor fi aruncati de la balcon!

Inca de la inceputul sedintei, C.V. Tudor a promis de la microfon: “Va garantez eu ca Traian Basescu nu va scoate niciun cuvant!”. Sub privirile perplexe ale lui Lech Walesa si Jelio Jelev si ale ambasadorilor invitati in plenul Parlamentului, Vadim a dirijat din prima clipa un cor de huiduieli, fluieraturi, injuraturi si tipete incercand sa boicoteze discursul lui Traian Basescu.
Insa nu numai Basescu a fost tinta peremistilor, ci si reprezentantii Comisiei Tismaneanu si ai societatii civile, tratati drept “dusmani ai poporului”. Intr-una din lojele salii de sedinta se asezasera impreuna Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, alaturi de Ion Diaconescu, fostul presedinte al Camerei Deputatilor. Fratele lui C.V. Tudor, Marcu Tudor, l-a facut atent pe presedintele PRM, aratandu-i din sala loja cu degetul, iar in cateva minute acesta, impreuna cu Daniela Buruiana si cateva zeci dintre peremistii adusi in cladire au navalit in loja respectiva si au inceput sa tipe catre Plesu, Liiceanu si Patapievici: “Securistilor!”, “Limbricilor!”.
Peremistii de la balcoane au inceput sa huiduie, sa tipe si sa injure. Daniela Buruiana si-a folosit la maximum corzile vocale: “Mascariciule, pleaca de aici!”, adresandu-i-se lui Patapievici, care a avut proasta inspiratie sa se ia la harta cu peremistii, intaratandu-i pe acestia si mai tare. Ba, mai mult, Horia-Roman Patapievici a reusit sa le smulga oamenilor lui CVT un cearceaf pe care acestia avusesera de gand sa-l intinda peste balcon. In clipa aceea, furia vadimistilor a atins apogeul, acestia inconjurandu-i pe ocupantii lojei si imbrancindu-i la fel ca cei de deasupra lor, care l-au luat de gat pe unul dintre oamenii de la Paza cu intentia cat se poate de vadita de a-l arunca peste balustrada. Si Patapievici a povestit ulterior ca a trecut prin aceleasi emotii: “Ne-au amenintat si pe noi ca ne arunca de la balcon”.


– Invitat de presedintele Basescu sa asiste la declaratia din plenul Parlamentului, scriitorul Horia-Roman Patapievici a fost pe punctul de a fi agresat fizic de C.V. Tudor si de oamenii adusi de acesta sa perturbe sedinta. Membru al Comisiei Tismaneanu, Patapievici a fost amenintat personal de Vadim. Insotit de o parte din gasca adusa pentru a perturba activitatea Parlamentului, C.V. Tudor a dat buzna in loja in care stateau Gabriel Liiceanu si Patapievici si i s-a adresat acestuia din urma intr-un limbaj suburban: “Tu, limbricule nenorocit, te arunc peste balcon! Cine esti tu, ma, boule?!”. Acelasi limbaj mizerabil a fost folosit si de peremista Daniela Buruiana.
– Socat de cele intamplate, Horia-Roman Patapievici i-a indicat pe presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si pe cei insarcinati sa asigure paza si securitatea Parlamentului drept complici la agresiune. “Nu se putea organiza asa ceva fara complicitatea presedintelui de sedinta Nicolae Vacaroiu, fara complicitatea fortelor de ordine. Este o dezonoare”, a acuzat Patapievici. In opinia acestuia, Vadim si toti cei care au perturbat sedinta ar fi trebuit evacuati din sala. Patapievici a ridicat semne de intrebare si cu privire la tacerea PSD si a liderilor acestui partid fata de comportamentul inacceptabil al lui C.V. Tudor. “Nimeni nu a condamnat ceea ce s-a intamplat in sala.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă