9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAdriana Bahmuţeanu le îndeamnă pe mame să mănânce pâine cu ceapă

Adriana Bahmuţeanu le îndeamnă pe mame să mănânce pâine cu ceapă

Adriana Bahmuţeanu le-a sfătuit pe proaspetele mămici din România să reducă cheltuielile şi să găsească surse de venit alternative, adăugând că protestul anunţat de acestea nu va avea vreun impact asupra actualului Guvern. “Degeaba se duc şi protestează, pentru că Guvernul va face tot ce îl taie capul şi nu va ţine cont de protestul mămicilor. Să-şi pună bani la ciorap, să mănânce pâine cu ceapă, să taie din celelalte chltuieli. Nu au ce să facă. Trebuie trebuie să găsească surse de venit alternative. Nu există înţelegere din păcate”, a declarat Adriana Bahmuţeanu la Realitatea TV.

Întrebată dacă crede că un număr mai mare de creşe ar fi o soluţie la problemele mamelor, ea a declarat “chiar dacă s-ar construi mai multe creşe numărul acestora nu va fi suficient în câteva luni. Nu mi se pare bună măsura pentru că un copil trebuie să stea lângă mama lui minim doi ani. Sunt femei care alăptează doi ani. Şi nu se pot duce la un serviciu solicitant cu pompa de alăptat şi să se mulgă din trei în trei ore”.

Adriana Bahmuţeanu a dat şi câteva sfaturi actualului Guvern, care în opinia ei seîndreaptă într-o direcţie greşită. “Eu nu ştiu de unde mai are de gând să mai ia Guvernul. Mai ales în perioadă de criză, eu cred că ar trebui micşorate taxele şi impozitele, ajutoare sociale pentru categorii aflate în dificultate: pensionari, mămici cu copii foarte mici. Aşa am putea depăşi criza. Nu. Noi ce facem? Mărim taxele şi impozitele, tăiem de unde putem tăia. Sunt pensionari care mor de foame în case şi stau la cozi pentru o pâine şi o sticlă de ulei. Nu ştiu ce mai pot tăia. Să ne ia şi aerul pe care-l respirăm”, a declarat Adriana Bahmuţeanu.

Reprezentanţi ai comunităţilor de mame îşi vor manifesta miercuri 8 decembrie, în faţa Guvernului, revolta faţă de măsurile vehiculate în ultima perioadă, privind reducerea duratei concediului de creştere a copilului şi a valorii indemnizaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă