15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAdrian Năstase îndeamnă românii să nu-şi declare CNP-ul la recensământ

Adrian Năstase îndeamnă românii să nu-şi declare CNP-ul la recensământ

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, acuză Partidul Democrat Liberal că ar intenţiona să pregătească o fraudă electorală folosindu-se de datele care vor fi colectate la recensământul care a început joi.

“Puterea pedelistă reuşeşte şi de aceasă dată să deturneze semnificaţia celei mai importante măsurători statistice a populaţiei într-un instrument de furt al identităţii şi fraudă electorală”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier consideră că “obligativitatea declarării CNP-ului este o măsură scandaloasă care anulează securitatea datelor personale şi oferă PDL un grup masiv de alegători virtuali numai buni de înviat la alegeri”. Adrian Năstase sugerează, pe un ton ironic, că principalul partid de guvernământ ar putea câştiga prin ceea ce numeşte “metoda PDL” nu mai puţin de 2 milioane de CNP-uri “pentru liniştea lui Zeus” (n.r. Traian Băsescu).

Adrian Năstase găseşte însă potrivit să şi argumenteze de ce declararea CNP-ului la recensământ nu ar fi în regulă: “Regulamentul (CE) Nr. 763/2008 al Parlamentului European şi Consiliului European, din 9 iulie 2008, nu impune formularea chestionarelor, deci cu atât mai puţin obligativitatea declarării CNP-ului, ci trasează cadre generale. Argumentul indicatorilor unici pentru evitarea numărării duble nu stă nici el în picioare, cu atât mai mult cu cât se încearcă prevenirea unei probleme minore – numărarea dublă – printr-o măsura foarte riscantă care pune în pericol securitatea datelor personale”.

În încheiere, Adrian Năstase sfătuieşte “toţi cetăţenii” să se expună pericolului de a fi amendaţi refuzând să-şi declare CNP-ul recenzorilor, cărora le sugerează subtil că efortul lor nu merită depus: “Sunt curios cum va amenda Boc 20 de milioane de români care refuză să-şi dezvaluie CNP-ul în faţa unor recenzori cu salariile ciuntite de austeritatea băsesciană”.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă