12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSport"Trebuie sa intrebati vecinii!"

“Trebuie sa intrebati vecinii!”

– Deputatul PD Marian-Jean Marinescu declara ca nu a colaborat cu Securitatea, ca a auzit din presa ca ar avea dosar de urmarire si ca nu stie daca se va duce la CNSAS pentru a citi documentele. “Acum sunt undeva departe, am auzit si eu ca a aparut in presa ca am dosar, dar e de urmarire. Nu stiu ce sa va zic, trebuie intrebati vecinii sau cine m-a turnat ca am spus un banc cu Ceausescu sau l-am injurat”, a spus Marinescu.
– Reprezentantul minoritatii evreiesti din Parlament, deputatul Aurel Vainer, sustine ca era normal sa fie urmarit de Securitate pentru ca a avut contacte permanente cu rudele sale aflate in strainatate. Vainer a spus ca are o familie foarte numeroasa, care era plecata in strainatate. “Apoi, eu am lucrat la Directia Centrala de Statistica, loc foarte sensibil pe vremea aceea”, a declarat deputatul Aurel Vainer.
– Deputatul PNL Eugen Ujeniuc spune ca stia ca are dosar de urmarit, ca nu a colaborat cu Securitatea si ca isi va publica dosarul. In plus, Ujeniuc este de parere ca cei care sustin ca au semnat, din cauza presiunilor, angajamente cu Securitatea spun “o gogoasa”. El a precizat ca nu a colaborat cu Securitatea, ca i s-a propus sa semneze un angajament, dar ca a refuzat “fara echivoc”, fara a avea neplaceri in urma acestui fapt. “Povestea cu semnatul de angajamente din cauza presiunilor e o gogoasa. Puteai foarte bine sa refuzi, nu pateai nimic. Eu am refuzat direct, fara ocolisuri si nu am patit nimic”, a spus Ujeniuc.
– Deputatul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca, in mandatul din legislatura trecuta, 2000-2004, a primit confirmare oficiala din partea CNSAS ca nu are dosar la Securitate, insa el si-a mentinut banuiala ca a fost urmarit inca din timpul liceului. “Atunci am primit raspuns oficial de la CNSAS ca nu exista nici un dosar pe numele Kelemen Hunor”, a spus deputatul UDMR. El a declarat ca nu a vazut inca dosarul primit de CNSAS de la SRI, dar ca are banuiala si ca “are semnale” ca ar fi fost urmarit atat in timpul facultatii, cat si in liceu. “Din punctul meu de vedere, dosarul este public si chiar o sa-l pun pe internet”, a precizat liderul UDMR.
– Deputatul liberal Mircea Cosea stia inca din 1990 ca are dosar de urmarire. Liberalul sustine ca nu a colaborat cu Securitatea si isi va publica dosarul de la CNSAS in masura in care informatiile cuprinse nu i-ar afecta viata personala. “Nu am ce sa comentez. Dosarele aparute in presa nu sunt singurele, vor mai aparea, noi am solicitat ca toti parlamentarii sa fie verificati din acest punct de vedere. Pentru mine nu este o surpriza, eu stiam din '90 ca am dosar de urmarire, ca am fost turnat, stiu si cine m-a turnat”, a spus Cosea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă