12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSport"Solutia imorala" vrea sa fie vicepremier

“Solutia imorala” vrea sa fie vicepremier

In urma cu cativa ani, Dan Voiculescu declara intr-un interviu ca visul sau este acela de a ajunge prim-ministru al Romaniei. Ieri, Biroul Politic al Partidului Conservator l-a desemnat pe Voiculescu pentru a-l inlocui in functia de viceprim-ministru pe George Copos. N-a fost o surpriza, ci o simpla formalitate. Dan Voiculescu luase oricum hotararea de a se autopropune ca viceprim-ministru inca de miercuri, cu o zi inainte ca George Copos sa-si anunte demisia. Miercuri, presedintele PC a anuntat ca renunta la afaceri pentru ca ar fi “imoral” sa fii si om politic, si om de afaceri, iar miercuri seara i-a pus in vedere lui Copos sa-si dea demisia, ca sa elibereze functia de vicepremier. Vineri, Voiculescu s-a intalnit cu premierul Tariceanu la Guvern, pentru a stabili numirea sa in postul ravnit si pentru a pune la punct o strategie de combatere a proiectului PD privind restructurarea Executivului si mai ales a functiilor de vicepremier. Scotand pionul Copos de pe tabla de sah, Voiculescu nu mai are acum decat sa spere ca presedintele Traian Basescu nu se va opune semnarii decretului de numire a “solutiei imorale” ca vicepremier.
Faptul ca Dan Voiculescu devine viceprim-ministru in toiul scandalului energiei cumparate ieftin de la stat si vandute scump tot la stat de catre firma familiei sale, GRIVCO, prin bunavointa ministrului PC Codrut Seres, nu il jeneaza sub nici o forma pe patronul imperiului Media Intact. Asa cum, de altfel, nu a fost jenat nici de faptul ca fostul sef al UTC, George Copos, a ocupat scaunul de viceprim-ministru timp de un an si jumatate. Caci pentru Voiculescu trecutul unui comunist sau al unui securist nu conteaza, el insusi declarand de fiecare data ca nu cunoaste “decat securisti cumsecade”. Iar cand este intrebat cum de a ajuns sa controleze “Dunarea”, firma prin care se derulau afacerile Securitatii, raspunde, arogant: “Am fost destept”. In ciuda tuturor declaratiilor sale, Dan Voiculescu are o biografie plina de semne de intrebare. La numai 23 de ani, in 1969, proaspatul absolvent de ASE ajunge direct in postul de sef de departament Comert Exterior la Vitrocim. In 1982 este promovat la rangul de reprezentant la Bucuresti al celebrei Crescend, firma cipriota despre care se spune ca a gestionat conturile fostei Securitati a lui Ceausescu. Imediat dupa Revolutie in 1990, Dan Voiculescu fondeaza GRIVCO si trustul de presa Intact, ajungand in topul multimilionarilor in dolari. “Dom' profesor”, cum ii place sa i se spuna, are explicatii diferite pentru modul in care a obtinut banii necesari initierii unei afaceri de anvergura grupului GRIVCO.
In ceea ce priveste relatia sa cu fosta Securitate, zvonindu-se ca ar avea chiar gradul de general, Voiculescu sustine ca “singurii epoleti pe care ii are sunt cei de sublocotenent de intendenta” pe care i-a primit in armata. S-a spus ca desecretizarea arhivei “Dunarea” ar face lumina in acest caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă