12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportNastase a impuscat 4 vulpi cu 3 gloante

Nastase a impuscat 4 vulpi cu 3 gloante

Presedintele Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, Adrian Nastase, a anuntat sambata, la congresul extraordinar al organizatiei, ca nu va mai candida pentru un nou mandat. “Am fost presedinte tip de 12 ani. Cred ca ajunge”, a spus Nastase. El a precizat ca va ramane insa alaturi de membrii asociatiei si va continua sa vaneze. De altfel, Nastase a povestit despre una dintre cele mai reusite partide de vanatoare la care a fost prezent, “cand din trei batai a impuscat patru vulpi”.
In acelasi timp, el a afirmat ca cea mai deosebita vanatoare a fost cea de la Balc, fara a da mai multe detalii. Membrii prezenti la congres si-au exprimat nemultumirea cu privire la modul in care Ministerul Agriculturii a elaborat proiectul de modificare a Legii fondului cinegetic si protectia vanatului, sustinand ca institutia nu a tinut cont de observatiile lor. Printre prevederile cu care vanatorii si pescarii sportivi nu sunt de acord se numara cele referitoare la stabilirea si definirea metodelor de vanatoare, nivelul taxelor de vanatoare, acordarea permiselor pentru cetatenii straini, dar si modului de atribuire a fondurilor.
“Proiectul este facut sa enerveze, nu sa reglementeze”, a mentionat Nastase.
AGVPS include 140 de asociatii de vanatori si pescari sportivi, care gestioneaza circa 73% din totalul fondurilor de vanatoare. Asociatia are circa 60.000 de membri.
Reprezentantii AGVPS au discutat la congresul extraordinar modificarea statutului organizatiei, ca urmare a schimbarilor aparute in legislatia cu privire la activitatea asociatiilor si fundatiilor.
Viitoarea conducere urmeaza sa fie aleasa cel mai probabil la inceputul anului viitor.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă