12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSport"CNI ar trebui coordonata de Presedintie"

“CNI ar trebui coordonata de Presedintie”

Presedintele PD, Emil Boc, considera ca viitoarea Comunitate Nationala de Informatii (CNI) ar trebui coordonata de Institutia Prezidentiala si plasata sub controlul Parlamentului.
Boc a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca o coordonare a CNI de catre Presedintie este cea mai buna solutie intrucat aceasta este cea mai legitima autoritate publica din Romania.
“Nu exista o alta autoritate care sa se bucure de o asemenea legitimitate data de votul direct al cetateanului. Ar fi o imbinare foarte buna a controlului civil, al societatii civile asupra serviciilor de informatii. Potrivit Constitutiei, prerogativele propunerii sefilor apartin presedintelui Romaniei si normal ar fi ca daca ii dai unei autoritati statale prerogativa de numire, trebuie sa ii dai si posibilitatea de a intari acest lucru”, a explicat Boc.
Potrivit acestuia, controlul parlamentar asupra CNI va ramane si nu va fi anulat.
“Comisiile de specialitate ale Parlamentului nu vor disparea niciodata si isi vor exercita controlul asupra CNI”, a spus Boc.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă