17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăHunor Kelemen s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Hunor Kelemen s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale

La Biroul Electoral Central, Hunor a venit pe o trotinetă electrică. În timpul declaraţiilor date rpesei înainte de intrarea în BEC, pentru depunerea candidaturii, un protestatar l-a apostrofat, cerându-i să cânte împreună cu el prima strofă din Imnul Naţional, “Deşteaptă-te, române!”.

Kelemen Hunor a ajuns la BEC la ora 12.00, pentru a depune cele peste 266.000 de semnături adunate pentru candidatura sa la prezidențiale, din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. 

Aici, a fost intampinat de un protestatar, care i-a înmânat tricolorul României, cu primul articol din Constituție, în care se precizează că România este un stat indivizibil, aluzie la cererile UDMR, de autonomie teritoriala pentru Ținutul Secuiesc.

Dialogul dintre liderul UDMR și protestatar a devenit tensionat, după ce protestatarul i-a reproșat că a aprobat exploatarea de la Roșia Montana, pe vremea când era ministrul Culturii. Hunor a negat și a spus că nu el a fost cel care a semnat.

El a spus că crede că va intra în turul al doilea al alegerilor şi că s-ar bucura dacă atunci contracandidatul său va fi Toader Paleologu, independentul susţinut de PMP.

Cele mai citite

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...
Ultima oră
Pe aceeași temă