16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăPoliticăGuvernul României respinge ideea de cenzură și respectă accesul la informare

Guvernul României respinge ideea de cenzură și respectă accesul la informare

Guvernul României respinge ideea de cenzură și respectă accesul la informare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

“Guvernul României susţine libertatea de exprimare şi dreptul la informare corectă a cetăţenilor. Orice iniţiativă care vine din zona societăţii civile şi care are ca scop combaterea dezinformării în spaţiul public reprezintă contribuţii, proiecte, care ajută, practic, accesul opiniei publice la informaţii reale în timp util, dar Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări şi susţine orice fel de iniţiativă care contribuie şi respectă nevoia de informare a publicului în condiţiile legii şi literei şi spiritului Constituţiei României”, a precizat Dan Cărbunaru.

El a făcut aceste precizări vineri, 11 martie 2022.

În aceeași zi, în spațiul public apăruseră informații despre o platformă informatică la care lucrează autoritățile române. Această platformă va putea monitoriza mediul online pentru a identifica știrile false (fake news). Platforma informatică va fi pusă la punct de un grup de specialiști din Guvern, din Departamentul pentru Situații de Urgență și din câteva ONG-uri.

Fenomenul fake news s-a intensificat și în România, iar speciaștii îl consideră o componentă a războiului hibrid. În ultima perioadă, foarte multe informații false sunt legate de războiul din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță solicită primarilor din UAT-urile din România să respecte legislația electorală

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (the Greens/EFA), candidat independent la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a trimis o solicitare către cele 3186 de primari din UAT-urile...

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea "Jupiter", pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri,...

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...
Ultima oră
Pe aceeași temă